
مواد لازم
برنج یک کیلوگرم
آلبالو ۲ کیلوگرم
شکر ۲ کیلوگرم
گوشت مرغ ۱۵۰۰ گرم
روغن ۵ قاشق سوپخوری
زعفران یک قاشق مربا خوری
بادام ۵۰ گرم
پسته ۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد
برنج را خیس کنید. هسته آلبالو را گرفته شکر را روی آلبالو بریزید. ظرف آلبالو را (لعابی باشد) روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید بهطوری که بعد از جوش آمدن یک ربع تا ۲۰ دقیقه تقریباً روی حرارت بماند تا شربت کمی غلیظ شود (برای آلبالوی لای پلو لازم نیست شربت به مرحله قوام برسد). مربا را از روی حرارت بردارید و بگذارید کاملاً سرد شود (بهتر است مربا را شب قبل آماده کنید) مرغ را با دو عدد پیاز و کمی آب و نمک بپزید بهطوری که بعد از پختن نصف لیوان آب داشته باشد. مرغ را تکه تکه کنید و استخوانهای سینه و ران آن را درآورید. برنج را آبکش کنید. آلبالو را از شربت درآورید. (به شربت آلبالو نیاز نداریم.) در ته ظرف ابتدا روغن و کمی آب ریخته و نصف برنج را بریزید و سه چهار قاشق از مربا را کنار بگذارید (این مربا برای تزئین روی دیس است) بقیه آلبالو را روی سطح برنج بریزید. نصف از برنج باقیمانده را روی آلبالو ریخته و گوشت مرغ را روی آن قرار دهید و با بقیه برنج روی آن را بپوشانید. اطراف برنج را به شکل مخروط بالا بیاورید. خلال بادام شسته را یک گوشه قابلمه بریزید و روی آن را با برنج بپوشانید و قابلمه را روی حرارت گذاشته و در آن را بگذارید تا بخار برنج بلند شود. آب مرغ را از صافی رد کنید و کمی روغن و یک ملاقه شربت
آلبالو مخلوط و روی سطح برنج بریزید و بگذارید پلو روی حرارت دم بکشد. حرارت زیر پلو باید ملایم باشد چون ته قابلمه آلبالو پلو زود میسوزد.
در کشیدن آلبالو پلو باید دقت و سلیقه بهکار برد یکی دو کفگیر از روی برنج را بردارید با کمی زعفران سائیده حل شده در آبجوش و یک ملاقه شربت آلبالو مخلوط کنید. خلال پسته را بشوئید. خلال بادام را با کفگیر از قابلمه خارج کنید و این دو خلال را با برنج زعفرانی مخلوط کنید. تکههای گوشت مرغ را از ظرف خارج کنید و پلو را در قابلمه مخلوط کرده و در دیس بکشید. قطعات گوشت را روی آن بچنید. مربائی که کنار گذاشتهاید را با
برنج زعفرانی مخلوط با خلال بادام و پسته را روی دیس بریزید و کمی روغن مایع با کره آبکرده روی دیس بریزید.
آلبالو پلو با گوشت هم به همین روش انجام میشود.
(منبع : کتاب آشپزی آیشین از رقیه کشتار)
۷۸۶
دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.