
ترس هر منبعی داشته باشد آثار و عوارض زیادی در پی خواهد داشت. دعوا و مشاجره والدین نیز برای کودکان وحشتناک است. این مشاجرات می تواند تبدیل به فوبیا برای آنها شود. ترس از دعوای والدین بر کودکان آثار منفی زیادی بر جای خواهد گذاشت که به شرح ذیل می باشد.
۱- انتخاب دعوا به عنوان یک راه حل
پرخاشگری والدینی که جلوی چشم کودک دعوا می کنند می تواند فاجعه آفرین باشد. زمانی که کودکان بسیار کوچک شاهد دعوای زشت والدین خود می شوند در حل مشکلات خود دچار مشکل می شوند. درنتیجه ی مشاهده مکرر دعوای والدین کودکان کم کم به این نتیجه می رسند که راه حل مشکلات دعواکردن است. بنابراین آن ها نیز سعی می کنند مسائل را با همان شیوه یکسان در مکان های مختلف حل کنند که می تواند منجر به روابط ناکارآمد و ناموفق شود.
۲- حمله اضطراب ناشی از ترس کودک از دعوای والدین
زمانی که کودک در حال مشاهده کتک کاری بین والدین خود است نوعی پریشانی احساسی به او دست می دهد که به مرور باعث ایجاد اضطراب اولیه و سایر مسائل مربوط به سلامت روان او می شود. کودکانی که در مراحل اولیه زندگی خود شاهد خشونت های خانگی هستند در بزرگسالی به احتمال زیاد خود بزرگسالانی ناامن خواهند بود که عزت نفس پایین دارند.
۳- شکست در روابط کودکانه و در بزرگسالی
کودکان هرآنچه که در خانه از والدین خود دیده اند را تقلیدکرده و یاد گرفته اند. اگر شما و همسرتان دائما درحال دعوا هستید به احتمال زیاد فرزند شما با تقلید دعوا کردن را از شما یاد گرفته است. درنتیجه مشکلات رفتاری بسیاری پیدا کرده که در مکان هایی مثل مدرسه در برخورد باگروه همسالان خود با آن روبه رو خواهند شد. از طرفی در بزرگسالی با یادگیری دعوا هنگام عصبانیت، احتمالا در رابطه با شریک زندگی خود یا فرزندانش دچار مشکل می شود حتی ممکن است منجر به این شود که کودک شما در آینده از ترس صدمه زدن یا صدمه دیدن از روابط اجتناب کند.
۴-ترس کودک از دعوای والدین | مشکلات سلامت
مشاهده والدین خود درحالی که مرتب باهم دعوا می کنند کودکان را به شدت مضطرب، افسرده و درمانده می کند. درنتیجه چنین کودکانی غالبا احساس آرامش را در چیزهایی مثل غذا خوردن پیدا می کنند. چرا که خوردن برای کودکان لذت بخش است. این کودکان ممکن است دچار پرخوری یا کم خوری عصبی شوند. از سردرد و معده درد رنج ببرند. حتی ممکن است مشکلات خواب پیدا کنند. دعوا میان والدین نه تنها تاثیرات مخرب جسمی دارد بلکه در موارد بسیار شدید مثل قتل های خانگی یا کتک کاری با سلاح های سرد، مشکلات رفتاری شدیدی را نیز ایجاد می کند مانند مشکلات فوبیا و ….
۵-ترس کودک از دعوای والدین | کاهش عزت نفس
احساساتی نظیر شرم، گناه، بی لیاقتی و درماندگی ناشی از مشاهده خشونت خانگی می تواند سلامت روانی کودکان را تحت تاثیر قرار دهد. درنتیجه عذت نفس کودک آسیب می بیند و ممکن است برای تصور خوبی از خود در جنبه های زندگی شخصی و زندگی حرفه ای و شغلی خود دچار مشکلات خاص شود. این قبیل کودکان در آینده دچار تله ی شرم و ترس از دست دادن خواهند بود برای این که شریک زندگی خود یادوست خود را به هرنحوی شده نگه دارند خسارات زیادی را متحمل می شوند و بارها و بارها دوباره احساس تنهایی کرده و با ترس از دست دادن روبه رو می شوند.
۶- عدم تمرکز در مدرسه و خانه بر درس
ذهن کودک به طور مداوم درگیر دعوای والدین است. اگر والدین امروز دعوا کنند و کودک آن را ببیند دو روز مشغول فکر کردن به آن است و هنوز از زیر خرابی های وارده از دعوای اولیه خارج نشده امشب نیز شاهد دعوای شما است. به این ترتیب هر دو شب یک بار مشاهده دعوای شما اجازه ذره ای تمرکز به او نمی دهد. چرا که او توامان در ترس و عدم اطمینان مداوم است.
نشانه های ترس کودک از دعوای والدین
مشاجره والدین در حضور فرزندشان می تواند برای سلامتی و رشد کلی کودک مضر باشد. در زیر چند مورد از نشانه هایی که نشان می دهد کودک تحت تأثیر دعوای والدین خود قرار دارد ذکر شده است:
کودک در همان لحظه ای که می بیند والدینش در حال مشاجره هستند، گریه می کند یا کاری را برای جلب توجه انجام می دهد.
یا این که با دیدن دعوای والدینش کاملاً ساکت می شود.
او طوری به نظر می رسد و صحبت می کند که انگار از چیزی مطمئن نیست.
کودک وقتی می بیند والدینش یکدیگر را کتک می زنند و فریاد می زنند ترسیده به نظر می رسد.
او تمایل دارد با همسالان خود درحال جنگ و دعوا باشد و با بچه های دیگر کنار نیاید.
کودک زیاد با بچه های دیگر درگیر نمی شود در برخی مواقع دچار اختلال شخصیت ضد اجتماعی می شود.
کودک علائم رفتار غیر طبیعی را نشان می دهد.
منبع :حامی هنر زندگی
تهیه و تنظیم :آزیتا چاکرزهی
۷۸۶
دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.