
طرز تهیه:
مواد لازم :
برنج : یک کیلوگرم،گوجه فرنگی : ۳ کیلوگرم، گوشت مغز ران گوساله: ۷۵۰ گرم، پیاز داغ عسلی : ۴ قاشق سوپخوری، روغن: ۱۵۰ گرم،رب گوجه فرنگی : یک قاشق سوپخوری، نمک و فلفل: به میزان لازم
برنج را تمیز کرده با آب نیمگرم چندین بار بشوئید. گوجه فرنگی را آب گرفته با دو سه لیوان آب مخلوط کنید و روی برنج بریزید بهطوری که تقریباً چهار انگشت از سطح برنج بالاتر بایستد در صورتیکه کمتر بود کمی آب اضافه کنید. یک قاشق سوپخوری نمک داخل آب برنج بریزید. چند قاشق روغن اضافه کرده بگذارید برنج در آب یک ساعت بماند تا کمی خیس بخورد. گوشت را قیمهای خرد کرده با پیاز سرخ کرده مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا آب گوشت کشیده شود و بعد دو سه لیوان آب در گوشت بریزید و بگذارید بپزد. رب گوجهفرنگی و کمی نمک را به گوشت اضافه کنید و بگذارید آب گوشت تبخیر شود (باید قیمه را قبل از آماده کردن برنج تهیه کرد) بعد ظرف برنج را روی حرارت ملایم بگذارید تا جوش بیاید و آب آن تبخیر شود. در صورتیکه مغز برنج کمی خام بود مقدار یکی دو لیوان آب گوجه فرنگی یا آب ساده به آن اضافه نمائید و بعد از اینکه این آب هم تبخیر شد وسط برنج را باز کنید و قیمه را لای آن بریزید و روی قیمه را با برنج بپوشانید در ظرف را ببندید و روی حرارت یا در فر به مدت یکساعت تا یکساعت نیم دم کنید پلو را میتوانید با گوشت چرخ کرده و رب گوجه فرنگی تهیه کنید. بدیهی است که اسلامبولی پلو با آب گوجه فرنگی تازه و قیمه خیلی بهتر میشود. ولی در صورت مصرف رب گوجه فرنگی، از رب خوش رنگ و خوش طعم استفاده کنید و مقدار آن در حدود یک لیوان باشد. برنج را پیمانه کنید و به ازای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب در نظر بگیرید. سه قاشق از رب را با قیمه مخلوط نمائید و بقیه رب را در آب برنج حل کرده اسلامبولی پلو را مطابق دستور تهیه کنید و در صورت استفاده از گوشت چرخ کرده گوشت را با پیاز سرخ کرده کمی سرخ کرده و یک قاشق رب را با یک لیوان آب داخل آن بریزید و در حرارت ملایم بگذارید تا آب آن کشیده شود و بعد از آن استفاده کنید.
(منبع : کتاب آشپزی آیشین رقیه کشتار)
فرستنده سمیرا بندور
۷۸۶
دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.