پایگاه اطلاع رسانی بانوی بلوچ

۱۴۰۰-۱۰-۱۱

چگونه ریزش موی ناشی از کرونا را درمان کنیم ؟

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook

ریزش موی ناشی از بیماری ویروسی کووید -۱۹ ممکن است تا ۶ ماه بعد از بهبودی ادامه داشته باشد. ریزش موی ناشی از کرونا درمان می شود، ولی تا شش ماه صبر لازم دارد.

ریزش موی ناشی از کرونا

بیشتر از یک سال است که ویروس کرونا همه کشورهای جهان را درنوردیده و افراد زیادی را مبتلا کرده است. از میان مبتلایان به این بیماری متاسفانه تعدادی جان خود را از دست داده‌ و خوشبختانه تعداد زیادی بهبود یافته‌اند. این بیماری با علائم مشابه سرماخوردگی آغاز شده و این علائم کم‌کم شدت می‌گیرند. تب، سرفه، سردرد و سرگیجه و بدن‌درد از علائم اولیه ابتلا به این بیماری است. پس‌ازآن کووید ۱۹ با از دست دادن حس بویایی و چشایی و برخی علائم گوارشی نظیر حالت تهوع و اسهال خود را نشان می‌دهد.

در موارد شدید این بیماری ریه‌های فرد بیمار به طور کامل درگیر شده و تنفس برای او مشکل می‌شود. همین موضوع کرونا را به بیماری مرگ‌آور تبدیل می‌کند. معمولا پزشکان توصیه می‌کنند که با مشاهده علائمی نظیر درد یا فشار در قفسه سینه، کبود شدن لب‌ها، صورت یا ناخن‌ها، گیجی و خواب‌آلودگی هرچه سریع‌تر برای تست کرونا به بیمارستان مراجعه شود. در موارد خفیف پزشکان بیماران را به قرنطینه در خانه توصیه می‌کنند و در موارد شدیدتر آن‌ها را در بیمارستان بستری خواهند کرد.

مطالعات بر روی بهبودیافتگان کرونا نشان داده است که اثرات این بیماری حتی پس از بهبود کامل نیز باقی خواهد ماند. اثراتی نظیر تاثیر بر ریه‌ها و تنفس و اختلالات بویایی از آن جمله است. اما یکی از شایع‌ترین عوارض ابتلا به ویروس COVID-19 ریزش موها است. مشکلی که بسیاری از بهبودیافتگان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند و به نظر می‌رسد که خیال برطرف شدن ندارد. اما سوال اینجا است که چرا کرونا باعث ریزش مو می‌شود و آیا اثرات ناشی از آن تا پایان عمر با افراد باقی می‌ماند؟

آیا واقعا ریزش مو یکی از عوارض کروناست؟

در حال حاضر زمان زیادی از ظهور کرونا نگذشته است و به همین دلیل درباره نشانه‌های این بیماری و عوارض آن هنوز نقاط مبهم زیادی وجود دارد. بیشتر مطالعات انجام شده بر روی ریزش موی ناشی از ابتلا به ویروس COVID-19 بر اساس مشاهده است و به همین دلیل نمی‌توان آماری قطعی از احتمال بروز ریزش مو پس از ابتلا به کرونا ارائه داد. یک مطالعه معتبر در سال ۲۰۲۰ عوارض ابتلا به کرونا را در ۶۳ بیمار بهبودیافته بررسی کرد. این مطالعه نشان داد که حدود ۲۴.۱ درصد از شرکت‌کنندگان پس از بهبودی درگیر ریزش موها شده‌اند.

در این مطالعه میانگین زمان ظهور ریزش موها پس از بهبودی کامل ۵۸.۶ روز بود. در زمان این مطالعه از میان ۱۴ شرکت‌کننده‌ای که بعد از کرونا دچار ریزش مو شده بودند، ۵ نفر به طور کامل بهبود یافتند. اما ۹ نفر باقی‌مانده هنوز هم با ریزش موها درگیر بودند. این موضوع نشان می‌دهد که ریزش موها پس از کرونا مشکلی است که در مردان و زنان بهبودیافته از این بیماری ظاهر می‌شود. اما می‌توان امیدوار بود که این ریزش دائمی نیست و پس از مدتی از بین می‌رود.

چرا ابتلا به کرونا باعث ریزش مو می‌شود؟

گزارش‌های افراد بهبودیافته از کرونا نشان داده است که ریزش موی ناشی از ابتلا به کرونا به‌صورت شرایطی به نام تلوژن افلوویوم TE است. در افرادی که به ریزش موی TE مبتلا هستند، ریزش موها به‌صورت ناگهانی و دسته‌ای اتفاق می‌افتد. درواقع در زمان شانه زدن موها یا دوش گرفتن توده‌های بزرگی از موها می‌ریزند. اکثر افرادی که دچار ریزش موی TE می‌شوند، ۲ تا ۳ ماه پس از یک رویداد تحریک‌کننده، ریزش موی محسوسی را تجربه خواهند کرد. این ریزش مو باعث از دست دادن کمتر از نیمی از موهای سر می‌شود و برای ۶ تا ۹ ماه ادامه دارد. اما پس از این دوره افراد رویش مجدد موهای از دست رفته را مشاهده خواهند کرد. علت های ریزش مو بخاطر بیماری کرونا را بطور کامل شرح داده ایم :

تب شدید و بالا رفتن دمای بدن

یکی از عوامل احتمالی بروز ریزش موی TE ابتلا به یک بیماری حاد همراه با تب شدید است. یکی از اصلی‌ترین علائم بیماری کرونا نیز تب شدید است. همین موضوع می‌توان یکی از دلایل ریزش موها پس از بهبودی کرونا باشد. از طرف دیگر بالا رفتن دمای بدن خود باعث تحریک سلول‌های مو و ریزش آن‌ها می‌شود. در طول مدت ابتلا به بیماری کرونا به‌خصوص در انواع شدید دمای بدن در حد بسیار بالایی قرار دارد. در نتیجه موها به‌شدت تحت تاثیر قرار گرفته و می‌ریزند.

استرس و نگرانی

استرس یکی دیگر از عوامل محرک بالقوه ریزش موی TE است. مطمئنا در مدت شیوع COVID-19 استرس و نگرانی افراد در خصوص ابتلا به این بیماری بسیار زیاد است. علاوه بر این شخصی که به بیماری کرونا مبتلا می‌شود، همواره نگران شدیدتر شدن بیماری یا عدم بهبودی است. از طرف دیگر فشارهای قرنطینه و عدم ارتباط با دیگران و نگرانی از ابتلای اعضای خانواده به این بیماری باعث تشدید شرایط استرس‌آور و نگرانی افراد می‌شود. همین موضوع باعث تحریک موها شده و پس از بهبودی بیماری ریزش موها را شروع می‌کند.

درواقع TE زمانی اتفاق می‌افتد که یک عامل استرس‌زا مانع رشد موها شده و آن‌ها را وارد مرحله استراحت یا تلوژن می‌کند. در این مرحله موها برای ۲ تا ۳ ماه استراحت می‌کنند و برای خارج شدن از این حالت و رویش مجدد، نیازمند یک منبع مغذی و قوی هستند. در دوره ابتلا به کرونا بدن بیمار بسیار ضعیف می‌شود و پس از بهبودی مدت زیادی طول می‌کشد تا بدن بتواند قوای از دست رفته را دوباره برگرداند. به همین دلیل نیروی لازم برای رشد مجدد موها فراهم نشده و فرایند ریزش موی TE اتفاق می‌افتد.

دعایی که مختص ویروس کرونا وجود ندارد ولی، دعاهایی هستند که در زمان پیامبران برای بیماری های سخت و بدون درمان استفاده می‌شد که در ادامه به چند مورد…

داروهای درمان کرونا

در حال حاضر داروهای مشخصی برای درمان کرونا وجود ندارد. به همین دلیل پزشکان از داروهای مختلفی برای درمان این بیماری استفاده می‌کنند. این داروها عوارضی دارند که ریزش مو یکی از آن‌ها است. ریزش موی ناشی از مصرف یک داروی خاص معمولا موقتی است و مدتی پس از قطع مصرف دارو برطرف می‌شود. بنابراین می‌توان گفت که اگر ریزش موها پس از بهبودی در اثر مصرف داروهای کرونا اتفاق افتاده است، جای نگرانی نیست و پس از مدتی برطرف می‌شود.

راهکارهای خانگی برای کنترل ریزش موی بعد از کرونا

برخی راهکارهای ساده و کم هزینه برای جلوگیری از ریزش موی ناشی از کرونا و یا درمان آن وجود دارد که به اختصار به توضیح آن ها پرداخته ایم. در نظر داشته باشید که استفاده همزمان راهکارهای ارائه شده ممکن است نتیجه عکس داشته باشد. لذا جهت استفاده هرکدام از آن ها خوب تحقیق کرده و با پزشک خود مشورت کنید.

تغییر سبک زندگی

تغذیه مناسب و شیوه نگهداری از موها می‌تواند تاثیر زیادی در تقویت آن‌ها و بازگشت موهای از دست رفته داشته باشد. معمولا آرایش موها به شیوه‌های نامناسب از اصلی‌ترین دلایل ریزش مو است. بنابراین باید در زمان شانه زدن با موها به آرامی برخورد کنید و آن‌ها را با ملایمت شانه بکشید. همچنین بهتر است استفاده از کش موها و نوارهای تنگی را فراموش کنید و آرایش موها به‌صورت دم‌اسبی را به حداقل برسانید. به‌علاوه شستن موها با روغن داغ یا استفاده از مواد تقویت‌کننده نامناسب می‌تواند به موها آسیب وارد کرده و ریزش موقتی بعد از کرونا را به ریزشی دائمی تبدیل کند.

استفاده از ویتامین D

ویتامین D یکی از اصلی‌ترین مواد مغذی برای رشد موها و حفظ استحکام و زیبایی آن‌ها است. این ویتامین در مواد غذایی مختلفی نظیر ماهی، قارچ، غلات، آب‌پرتقال و شیر کم‌چرب وجود دارد. همچنین نور خورشید منبعی غنی از ویتامین D است. بنابراین قرار دادن موها در معرض نور خورشید می‌تواند باعث حفظ سلامت آن‌ها شود. ویتامین D همچنین با تقویت فولیکول مو باعث رشد مجدد موهای از دست رفته می‌شود. موهایی که می‌توانند جایگزین موهایی شوند که COVID-19 از شخص گرفته است.

مصرف آمینواسیدها

کراتین اصلی‌ترین ماده سازنده مو است که نوعی پروتئین است. آمینواسیدهای تشکیل‌دهنده این پروتئین می‌توانند تاثیر زیادی در سلامت موها و رشد آن‌ها داشته باشند. معمولا بدن قادر به ساخت این آمینواسیدها نیست و شخص باید از طریق مواد غذایی آن‌ها را به دست آورد. کلم بروکلی، شیر، مرغ، جوانه گندم، سفیده تخم‌مرغ و سبزیجات دارای برگ سبز از منابع غنی پروتئین‌ها هستند که می‌توانند آمینواسیدهای مفید برای موها را به آن‌ها برسانند. مصرف این مواد غذایی باعث تقویت موها شده و از شدت ریزش موها پس از کرونا می‌کاهد.

منبع:مجله دلگرم

تهیه و تنظیم:نازیلا چاکرزهی

۷۸۶

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
انتهای پیام/

دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی سایت و اپلیکیشن

راه اندازی فروشگاه اینترنتی

در سریعترین زمان ممکن کسب و کارت رو آنلاین کن