
کیست درموئید کاسه چشم ، شایع ترین کیست در کودکی است . شایع ترین مکان این کیست در یک چهارم فوقانی خارجی کاسه چشم است . محتویات این کیست می تواند شامل کراتین ، کلسترول و زوائد مو باشد . این کیست ها برجسته ، بدون درد و سفت می باشند . در بعضی مواقع اگر بزرگ شوند ، می توانند باعث افتادگی پلک گردند و تا زمانی که افتادگی خفیف بوده و مشکلی برای بینایی ایجاد نکرده باشند ، نیاز به درمان ندارند .
اکثر (حدود ۵۰ درصد) کیست ها در لبه کاسه چشم قسمت خارجی و ۲۵ درصد کیست ها در قسمت داخلی فوقانی لبه کاسه چشم و ۱۰ درصد کیست ها در قسمت داخلی تحتانی لبه کاسه چشم رشد می کنند و این کیست ها جزء تورموهای خوش خیم مادرزادی هستند که به تدریج رشد می کنند . اکثر کیست ها بعد از تولد شروع می شوند و ظرف چند هفته تا چند ماه بزرگ می شوند . در بعضی مواقع کیست ها پاره می شوند و ایجاد یک واکنش التهابی شبیه به عفونت های سلولیت کاسه چشم در محل و اطراف کیست می شود .
تشخیص
راه تشخیص ، معمولا بالینی بوده و از ظاهر و محل توده کیستی قابل تشخیص می باشد .راه های کمکی تشخیص به وسیله عکس برداری ساده یا سونوگرافی بوده و در بعضی مواقع سی تی اسکن کمک کننده می باشد .
درمان
بهترین راه درمان ، برداشتن کامل کیست درموئید می باشد ، اما زمان عمل بستگی به رشد کیست و ایجاد عوارض کیست دارد . در زمانی که کیست کوچک و سن کودک کم می باشد ، عجله ای برای عمل وجود ندارد .
منبع : مجلات کودک سالم
نویسنده : دکتر محمدکریم نعمت الهی
جراح و متخصص بیماری های چشم ، فلوشیپ جراحی چشم کودکان و استرابیسم
گردآورنده : حلماریگی
شهرستان ایرانشهر
۷۸۶
دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.