پایگاه اطلاع رسانی بانوی بلوچ

۱۴۰۰-۱۰-۱۳

لزوم حمایت مسئولان از هنر دست دانش آموزان فنوجی

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
مشاور امور بانوان اداره آموزش‌وپرورش شهرستان فنوج گفت: سوزن دوزی، هنر دست زنان و دختران بلوچ است و باید حمایت ها شتاب بیشتری بگیرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی بانوی بلوچ؛ مشاور امور بانوان اداره آموزش‌وپرورش شهرستان فنوج  گفت: سوزن دوزی بلوچی انواع خاصی از سوزن دوزی است که اولین بار از ذهن و خلاقیت زنان بلوچ ایجاد و دارای مهر اصالت از سازمان یونسکو می‌باشد و در فهرست میراث معنوی کشور نیز ثبت شده‌ است.
سپیده نورا ادامه داد: زیبایی هنر سوزن دوزی بلوچ به این است که در زندگی روزمره مردمان این دیار کاربرد روزانه دارد و با وجود گذشت سالیان دراز و رفت‌وآمد مدهای متنوع لباس همواره جایگاه خود را در فرهنگ مردمان بلوچ حفظ کرده‌است.
وی ادامه داد: هنرمندان رشته سوزن‌دوزی نسبت‌ به دیگر رشته‌های صنایع دستی از آزادی عمل بیشتری برخوردار هستند؛ زیرا سوزن دوزی حیطه کاری گسترده‌ای دارد که همین امر نیز می‌تواند این رشته هنری را برای خانم‌ها جذاب کند.
این مقام مسئول اظهار داشت: سیستان و بلوچستان دارای صنایع دستی متنوع و جذاب بی‌نظیری همچون حصیر، سیاه دوزی، سوزن دوزی، پریوار دوزی و .. است که باید از این ظرفیت بی‌نظیر نهایت استفاده صورت گیرد.
وی خواستار حمایت بیشتر دستگاه های اجرایی استان از این قشر هنرمند شد و گفت: ادارات استان می‌توانند جهت تقدیر و ارائه هدایا در مراسمات مختلف از چنین محصولاتی استفاده کنند که یک معامله دو سر برد خواهد بود و از طرفی عامل کسب درآمد بانوان و از سوی دیگر عامل معرفی بیشتر صنایع دستی استان و رشد و اعتلای فرهنگی و اقتصادی خواهد شد.
وی گفت: این صنایع حاصل ذوق، خلاقیت و ذهن و دستان توانای زنان و مردان هنرمند این خطه است و از جایگاه ویژه‌ای در میان مردم و به ویژه اقوام و عشایر برخوردار بوده و پاسخگوی همه سلیقه‌ها است و همین جذابیت‌های خاص باعث شده تا تقریباً هیچ مسافری از این استان دست خالی بر نگردد.
وی بیان داشت: هدف ما در اداره آموزش‌وپرورش شهرستان فنوج محور قرار دادن دانش آموزان سوزن دوز بلوچ و ایجاد برند سوزن‌دوزی منحصر به فرد بلوچی در ایران و جهان است.
مشاور امور بانوان اداره آموزش‌وپرورش شهرستان فنوج بیان داشت: سوزن دوزی با زندگی روزمره زنان بلوچستان آمیخته است و هر دختری به موازات آموزش اصول زندگی، سوزن دوزی را نیز فرامی گیرد که سعی داریم با برگزاری نمایشگاه های مختلف در کنار آموزش زمینه را برای کسب مهارت و درآمد بیشتر دانش‌‌آموزان فنوجی فراهم کنیم.
وی تاکید کرد: سوزن دوزی، معجزه دست زنان بلوچ و هنری کم هزینه اما پرکاربرد است که مسئولان باید همت کنند تا حمایت از دوخت اصیل فنوج سرعت بیشتری بگیرد.
همچنین خانم قاضی مدیر مدرسه زینب کبری(س) فنوج نیز گفت: سیستان‌وبلوچستان جوانترین استان کشور است و باید برای اشتغال این جوانان طراحی و برنامه ریزی هایی صورت گیرد چرا که هنر سوزن دوزی ظرفیت مناسبی است.
وی افزود: می توان با احداث هنرستان فنی و حرفه ای در شهرستان و ارائه تسهیلات بیشتر جهت اشتغال زایی و کسب درآمد به یاری این دانش آموزان شتافت.
۷۸۶
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
انتهای پیام/

دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی سایت و اپلیکیشن

راه اندازی فروشگاه اینترنتی

در سریعترین زمان ممکن کسب و کارت رو آنلاین کن