
جیمی ده سال داشت و در مدرسه موفق بود ، و این مسئله موجب شادی والدینش بود . سپس به طور اتفاقی صحبت های مادرش را با یک دوست که از شرارت پسرش سخن می گفت ، شنید . مادر جیمی نمی خواست با به رخ کشیدن موفقیت فرزندش ،دوستش را برنجاند ؛ بنابراین وقتی که دوستش از او جویای رفتار جیمی ، پاسخ داد : « آه ، جیمی ما عرضه ی هیچ کاری را ندارد ! » این چند کلمه تاثیر ویرانگری داشت و اعتماد به نفس جیمی را از بین برد . او دیگر هرگز به خود اعتماد نکرده و ده سال بعد کالج را نیمه کاره رها کرد . تنها آن موقع جیمی و مادرش واقعیت امر را از یکدیگر شنیدند ، اما دیگر خیلی دیر بود !
معمولا بزرگ سالان از تاثیر ویرانگر کلمات خود که با بی دقتی ادا می کنند و می تواند لطمه ی وصف ناپذیری ایجاد کند ، کاملا بی خبرند . حتی یک جمله ی نسنجیده می تواند آینده را مختل کند ، چون موجب ریشه گرفتن حس تردید نسبت به خود می شود و پسره هم به اندازه ی دخترها نسبت به انتقاد حساس هستند . عیب جویی و انتقاد مداوم موجب می شود که پسرها به خاطر مایوس کردن والدین شان احساس تردید و گناه کنند . اگر یک پسر نتواند رضایت اطرافیانش را جلب کند ، چنین فرض می کند که موجب نومیدی است و در نهایت ، کاملا احساس پوچی و طردشدگی خواهد کرد ، اگر چه احتمالا آن را به خوبی مخفی می کند .
پدر و مادر
*در هر زمان یک رفتار را انتخاب کنید ، بقیه را نادیده بگیرید ؛ مداوم پسرتان را بی میل می کند و حس همکاری را در او از بین می برد
*بر مثبت اندیشی تاکید کنید . آنچه را که می خواهید انجام شود ، بگویید و یک روز را فقط برای صحبت کردن درباره ی موضوعات خوب انتخاب کنید .
*بکوشید از نگریستن و قضاوت کردن دست بردارید ، چون این کارها چنین نشان می دهد که بدگمان هستید و سعی در کنترل کردن دارید .
*از گفتن عبارت های تحقیرآمیز مانند : « نمی توانم تو را هر جایی ببرم » ، « ای کاش هرگز به دنیا نمی آمدی ! » و « تو ما را مریض می کنی ! » بپرهیزید .
مربیان
*کلماتی که مربیان به کار می برند می تواند همان قدر آزاردهنده باشد که حرف های سایرین .
*طعنه زدن ، ریشخند و تمسخر ، فریاد زدن و عیب جویی ، مانند انتقاد ، رفتارهای خوارکننده ای هستند که موجب آزار ، شرمساری ، تحقیر ، اذیت و خواری می شوند ؛ این چیزها انگیزه و روحیه را تضعیف می کنند و هرگز قابل توجیه نیستند .
*برای بی اثر کردن لطمه ی یک انتقاد ویرانگر چهار “تعریف ” وجود دارد .
*تمام “نباید “ها را به ” باید ” ها تبدیل کنید .
*تردید ها ظالم تر از بدترین واقعیت ها هستند . حس تردید نسبت به خود را در پسرها از بین ببرید .
منبع : ۱۰۰ نکته در شناخت دنیای پسران
نویسنده : الیزابت هارتلی بروئر
ترجمه ی آناهیتا آذری
گردآورنده : حلما ریگی
۷۸۶
دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.