پایگاه اطلاع رسانی بانوی بلوچ

۱۴۰۰-۱۰-۱۵

افسردگی در زنان چه عواملی دارد

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook

مردم اغلب فکر می‌کنند افسردگی یعنی «حس بد داشتن» یا «احساس غمگینی». آن‌ها نمی‌دانند که افسردگی می‌تواند باعث شود که فرد از یک تصمیم‌گیری ساده عاجز شود، ۲۰ ساعت در شبانه‌روز بخوابد، یا بدون دلیل مشخصی شروع به گریه کند و نتواند جلوی خودش را بگیرد. بنابراین آشنایی با علائم افسردگی  در زنان برای همگان اهمیت دارد.

افسردگی شدید :زنانی که افسردگی شدید دارند از فعالیت هایی که قبلا لذت می بردند دیگر لذت نمی برند. علاوه بر این افسردگی شدید بر توانایی در کار، خوابیدن و غذا خوردن زن و روابط بین فردی و اجتماعی تأثیر منفی می گذارد. افسردگی شدید معمولا طولانی مدت است و با کاهش عزت نفس همراه است.

افسردگی پس از زایمان :این یک شکل خاص از افسردگی است که پس از تولد نوزاد رخ می دهد. علائم معمول افسردگی در ماه های بعد از تولد شروع می شود، در حالی که در برخی از خانم ها، در حالی که هنوز باردار هستند، ممکن است رخ دهد که به آن افسردگی دوران بارداری می گویند.

افسردگی پیش از قاعدگی:در این نوع افسردگی ، نوسانات شدید خلقی ، اضطراب و افکار منفی در هفته قبل از شروع قاعدگی ظاهر می شوند و پس از شروع دوره قاعدگی از بین می روند. علائم افسردگی به اندازه کافی شدید است که بر روابط بین فردی تأثیر منفی بگذارد و در فعالیت های روزانه دخالت کند.

زیست شناسی و هورمون:از نظر بیولوژیکی، افسردگی در خانواده ها اتفاق می افتد. شواهد علمی نشان می دهد که برخی از عوامل ژنتیکی در ابتلا به افسردگی بسیار موثر هستند. عوامل محیطی هم با پیش بینی های ژنتیکی در تعامل هستند. یعنی فقط به دلیل ژن های شما نیست که بیشتر مستعد افسردگی هستید بلکه روابط ناسالم خانوادگی و اجتماعی هم خطر ابتلا را افزایش می دهد.

تغییرات هورمونی : مشکلات مربوط به بارداری، باروری، یائسگی و چرخه قاعدگی عوامل خطر ایجاد افسردگی زنان را افزایش می دهد. بیشتر اینها به دلیل عدم تعادل هورمونی و نوسانات سریع در هورمونهای تولید مثل است.

عوامل روانشناختی :از نظر روانشناختی زنان بیشتر مستعد افسردگی هستند. یکی از عوامل مهم در ایجاد افسردگی، استرس است که زنان به دلایل مختلفی در طول زندگی دچار استرس بیشتری می شوند و خطر ابتلا به افسردگی در زنان بالاتر از مردان است.

علل اجتماعی: مهارت های مقابله و شیوه های زندگی در زنان با مردان متفاوت است. زنان در مواقع مشکلات زناشویی، مشکلات مالی، بهم خوردن تعادل در زندگی و از دست دادن یک فرد دچار استرس شدید و افسردگی می شوند.

منبع: سایت روانشناشی اکسیر

تهیه وتنظیم : مهرانگیز امیرزهی

۷۸۶

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
انتهای پیام/

دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی سایت و اپلیکیشن

راه اندازی فروشگاه اینترنتی

در سریعترین زمان ممکن کسب و کارت رو آنلاین کن