پایگاه اطلاع رسانی بانوی بلوچ

۱۴۰۰-۱۱-۱۱

تشخیص درد ناشی از استرس و حمله قلبی

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook

استرس و درد بازو گاهی با هم همراهند. اضطراب و حملات هراس می تواند طیف وسیعی از علائم جسمی از جمله درد را ایجاد کند. برخی از افراد مبتلا به استرس ممکن است درد دست و بازو را تجربه کنند. تعیین اینکه آیا کسی هنگام درد بازو، دچار حمله قلبی است یا حمله پانیک ناشی از استرس و اضطراب، دشوار است. اگر به دلیل حمله پانیک یا تنش عضلانی باشد، احتمالاً موقتی است اما افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی درد مزمن را تجربه می کنند. استفاده از ماساژ یا گرما برای شل شدن ماهیچه ها درد را در کوتاه مدت تسکین می دهد. دلایل متعددی برای درد بازو وجود دارد.

استرس و درد بازو

بطور معمول تجربه لحظه های بحرانی شدید مانند استرس و اضطراب با نمودهای بیرونی جسمانی مشاهده پذیرتر می شوند. از جمله علایم استرس، درد در بازو می باشد. اگرچه احساس درد پس از تجربه تنش روانی می تواند هر دو بازو را درگیر کند اما غالبا درد در بازوی چپ را علامتی جسمانی از استرس می دانند. درد در بازوی راست می تواند دلایل عمده دیگری داشته باشد که کمتر با علایم استرس و اضطراب در ارتباط است. بنا بر این اگر درد در دست چپ را تجربه می کنید، اضطراب می تواند یکی از علت های آن باشد. اضطراب باعث تنش ماهیچه های بازو شده و این تنش منجر به درد می شود. اگرچه تنش عضلانی گاهی اوقات نتیجه اضطراب، محتمل ترین منبع درد بازو می باشد، اما تنها علت احتمالی آن نیست. حمله قلبی، آنژین و آسیب به دلایل مختلف از دیگر علل احتمالی می باشد.

علایم فیزیکی استرس

استرس، اضطراب و حملات هراس معمولا به همان اندازه  که حالات روحی ایجاد می کنند، حالات جسمانی هم ایجاد می کنند. وقتی درباره علائم استرس و اضطراب صحبت می شود، توجه اغلب به یک وضعیت سلامت روان جلب می شود که باعث ایجاد نگرانی، ترس و عصبی شدن می شود. اگرچه فرض غالبا صحیح این است که علت علایم از مغز شروع می شود، اما در واقع به همان اندازه هم یک وضعیت جسمانی تلقی می شود. حالتی جسمانی که به عنوان نمود روحی واکنش نشان می دهد و می تواند علائم اختلال جسمانی را نیز تحریک کند.
حالاتی مثل تنگی نفس، تعریق و پرخاشگری، ظپش قلب و انواع دردهای جسمانی دیگر مانند سردرد و دل درد. اضطراب احساس ناخوشایندی ایجاد می کند که دایما منتظر رخداد ناگوار در آینده باشید. عباراتی شامل احساس دلهره، عدم امنیت و اطمینان، احساس عصبی بودن، توصیف خوبی از احساسات مرتبط با اضطراب را ارائه می دهند.

ارتباط استرس و درد بازو

اضطراب می تواند به روش های مختلف باعث درد در بازو و دست شود. برای برخی از افراد این درد ممکن است در بازوی چپ ظاهر شود. به گفته انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا، افراد مبتلا به اضطراب اغلب درد مزمن ناشی از کشش عضلات، درد یا سردرد را تجربه می کنند. در نتیجه تنش، درد ممکن است در بازوها ایجاد شود. افرادی که اضطراب را تجربه می کنند نیز ممکن است دچار حملات پانیک شوند. حملات پانیک یا حملات اضطرابی، دوره هایی از اضطراب شدید هستند. آن ها می توانند علائمی مشابه علائم حمله قلبی ایجاد کنند؛ مانند درد قفسه سینه، درد بازو، ضربان قلب سریع و تنگی نفس. علاوه بر این، اضطراب و استرس ممکن است برای افراد مبتلا به شرایط قبلی، مانند آرتریت یا فیبرومیالژیا، مقابله با درد ایجاد شده را دشوارتر کند.

فواید علایم جسمانی استرس

درک مجموعه گسترده ای از علائم جسمانی اضطراب و استرس  که شخصی با اختلال اضطراب یا اختلال استرس می تواند هم در طول حمله وحشت و هم به صورت روزانه احساس کند مفید است. دانستن این که بسیاری از احساسات جسمانی در واقع علائم استرس هستند می تواند به ذهن مضطرب اطمینان دهد که از بیماری جدی تری رنج نمی برد. همچنین به آن ها یادآوری می کند که این احساسات جسمانی، هر چند که تفسیر درست آن ها آسان نیست اما بسیار واقعی هستند و توضیحات علمی و منطقی دارند.
داشتن سطحی از استرس کاملاً طبیعی است و چیزی است که همه انسان ها هر از گاهی تجربه می کنند. بنابراین، درک علم پشت علائم جسمانی اضطراب و استرس و اینکه چرا بدن به آن شکل بخصوص واکنش نشان می دهد می تواند در کاهش و از بین بردن اضطراب و علایم آن مفید باشد. دلایل زیادی باعث بی حسی، ضعف یا درد در بازو بخصوص بازوی چپ می شود. این دردها در نتیجه دلایل روانی یا جسمی رخ می دهند. اگر در ناحیه بازوی چپ احساس درد می کنید، ابتدا باید توسط پزشک معاینه شوید تا مطمئن شوید احتمال سکته قلبی وجود نداشته باشد.

۱.اضطراب و استرس

اضطراب می تواند باعث درد شود. اگر به دلیل بیماری دیگری با درد دست چپ مواجه اید، اضطراب می تواند درد را بدتر کند. به عنوان مثال، اضطراب، شما را نسبت به دردهای به ظاهر ناچیز حساس تر می کند؛ مخصوصاً اگر از منشاء درد مطمئن نباشید. اگر متعاقب درد، نگرانی از بابت مشکل جدی وجود داشته باشد، می تواند به طور فزاینده ای درد را بدتر کرده و یا حداقل بدتر نشان دهد. درد دست چپ نشانه ای جداگانه از اضطراب نیست بلکه به طور معمول بخشی از یک مشکل اضطرابی جدی تر است.

۲.استرس و درد بازو | حمله قلبی

اغلب یکی از علائم اولیه حمله قلبی، درد ناگهانی دست چپ است که طی چند دقیقه به طور فزاینده ای تشدید می شود. با وقوع حمله قلبی، درد بازو ممکن است به تدریج یا ناگهانی شروع شود. معمولاً چند دقیقه طول بکشد یا درد بشکل مکرر و رفت و برگشتی رخ بدهد. حمله قلبی یک وضعیت تهدید کننده زندگی است و زمانی رخ می دهد که انسداد رگ ها مانع از جریان خون در اطراف قلب شود. این یک فوریت پزشکی است که نیاز به درمان فوری دارد زیرا یک وضعیت تهدید کننده زندگی محسوب می شود. اگر همراه با علایم زیر، دچار درد دست چپ شدید، باید با اورژانس تماس بگیرید. علائم حمله قلبی عبارتند از:

احساس ناراحتی و فشار در مرکز قفسه سینه

احساس ناراحتی در فک، گردن، کمر یا معده

تنگی نفس، حالت تهوع و سبکی سر، عرق سرد ناگهانی

علائم حمله فلبی و حمله پانیک شبیه به هم هستند. در موارد بسیاری به اشتباه گرفته می شوند.

۳.آنژین صدری

آنژین زمانی رخ می دهد که قلب اکسیژن کافی دریافت نمی کند. آنژین می تواند باعث درد در دست چپ شود که اغلب با ناراحتی شانه، گردن، کمر یا فک و احساس سوء هاضمه همراه است. آنژین اغلب علائم بیماری عروق کرونر است و باید جدی گرفته شود. با پزشک خود در مورد درد بازوی چپ و سایر علائم صحبت کنید تا تشخیص صحیح روی درد گذاشته شود.

۴.جراحت و آسیب

درد در دست چپ ممکن است نشانه آسیب استخوان یا بافت ناحیه ای از بازو باشد. آسیب های احتمالی عبارتند از:

شکستگی استخوان در بازو یا شانه چپ

بورسیت، زمانی که یک بورس یا کیسه مایع بین استخوان و بافت نرم ملتهب می شود.

سندرم تونل مچ دست یا فشردگی یکی از اعصاب اصلی دست هنگام حرکت از طریق مچ دست که به بازو گسترش می یابد.

فتق دیسک یا پارگی در یکی از دیسک های بالابر بین استخوان های ستون فقرات

پارگی روتاتور کاف

تاندونیت؛ التهاب تاندون؛ شانه ی یخ زده؛ آرتروز

درد عصبی یا آسیب به پشت یا شانه که ممکن است به بازوی چپ گسترده شود. اگر درمان با داروها به خوبی پیش نرود یا تکنیک های آرام سازی به درمان درد بازو کمک نکند، ممکن است بیماری دیگری مسئول این علامت باشد.

درمان استرس و درد بازو

نحوه درمان فرد با علامت درد بازو، بستگی به عوامل ایجاد کننده آن دارد. اگر درد بازو به دلیل اضطراب یا بیماری روانی دیگری باشد، درمان اختلال روحی زمینه ای باعث بهبود درد جسمانی و از جمله درد بازو می شود. در صورت وجود بیماری جسمانی زمینه ای، فرد باید برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کند.
اگر پس از ارزیابی جامع، پزشک تشخیص دهد که اضطراب باعث درد بازو می شود درمان توصیه شده به احتمال زیاد از دستورالعمل های معمول در اختلالات اضطرابی پیروی خواهد کرد. این درمان ها به احتمال زیاد شامل موارد زیرخواهد بود.

۱.استرس و درد بازو

درمان اختلالات اضطرابی شامل انواع روان درمانی است. روان درمانی کمک می کند تا شخص مبتلا علت اصلی اضطراب خود و اینکه چگونه می تواند با این عوامل محرک مقابله کند را بیاموزد. انواع مختلفی از روان درمانی متانسب با شدت و علت اضطراب وجود دارد که در بسیاری از مواقع، درمانگران ترکیبی از این رویکردها را استفاده می کنند. این رویکردها به شرح زیر است.

۲.درمان شناختی رفتاری (سی بی تی(

درمان شناختی-رفتاری (CBT) با شناسایی افکار و باورهایی که باعث اضطراب فرد می شود درمان را پیگیری می کند. درمانگر تمرینات و تکنیک هایی را به فرد آموزش می دهد تا به او در تغییر این الگوهای فکری کمک کند.
روانکاوی: این نوع درمان بر کشف انگیزه های ناخودآگاه افکار و رفتارهای فرد متمرکز است.
انسان گرایانه: درمان فرد محور یا مشتری مدار بر کمک به فرد برای تصمیم گیری شخصی متمرکز است تا فرد بتواند از پتانسیل کامل خود برای حل مساله استفاده کند.

۳.تکنیک های مدیریت استرس

انجمن روانشناسی آمریکا از جمله تکنیک هایی که می توانند به کاهش اضطراب در زندگی روزمره افراد کمک کند به شرح زیر پیشنهاد کرده است.
مدیتیشن: بسیاری از مطالعات نشان می دهند که مدیتیشن و ذهن آگاهی حتی در جلسات کوتاه مدت می تواند به کاهش استرس و بهبود اضطراب کمک کند.
انجام فعالیت ورزشی: یک بررسی در سال ۲۰۱۸ نشان داد که فعالیت بدنی به طور کلی بر اضطراب تأثیر مثبت دارد و ممکن است یک گزینه مفید جهت پیوستن به دایره درمان های استاندارد باشد.
ارتباط با طبیعت: گذراندن وقت در فضای سبز و طبیعت اضطراب را برطرف می کند. مشاهده تصاویر و فیلم های طبیعت نیز می تواند به افراد در بهبود استرس کمک کننده باشد.
حمایت اجتماعی: صحبت با دوستان همدل یا اعضای خانواده به افراد مبتلا به استرس یا اضطراب برای کنار آمدن با مسایل کمک شایانی می کند.
پرداختن به فعالیت های لذت بخش: داشتن سرگرمی و اوقات فراغت می تواند به کاهش استرس کمک زیادی بکند.
مصرف داروهای ضداضطراب مانند مسدود کننده های بتا یا داروهای ضد افسردگی
روان درمانی: که به گزارش انجمن روان شناسی امریکا، تحقیقات مکرر نشان می دهد که روان درمانی برای درمان اضطراب موثرتر از دارودرمانی عمل می کند.

۴.درمان تنش عضلانی

اگر اضطراب فرد باعث ایجاد کشیدگی عضلانی در بازوی چپ او می شود، از درمان های کوتاه مدت که باعث آرامش ماهیچه ها از جمله شل شدن ماهیچه می شود بهره ببرد؛ مانند ماساژ دادن و دوش آب گرم  که منجر به شل شدن پیشرونده عضلات می شود.
در صورت بروز درد، فرد می تواند از مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن استفاده کرده و اگر بهبود نیافت علت درد را جای دیگری جستجو کند. در مجموع این دسته از درمان های مذکور، به اضطراب زمینه ای منجر به درد، جواب نمی دهند.

۵.دارو درمانی استرس و درد بازو

داروهای محبوب ضد اضطراب عبارتند از:
مهارکننده های بازجذب سروتونین (SSRIs) که باعث افزایش سروتونین در بدن برای بهبود خلق و خو می شود.
مهارکننده های بازجذب سروتونین-نوراپی نفرین (SNRIs) که سطح سروتونین و نوراپی نفرین را برای بهبود خلق و خو افزایش می دهد.
بنزودیازپین هایی مانند آلپرازولام، کلونازپام، دیازپام و لورازپام که علائم جسمی مانند تنش عضلانی را کاهش می دهد.
ضدافسردگی های سه حلقه ای (آمی تریپتیلین، ایمی پرامین و نورتریپتیلین)، که باعث آرامش می شوند و علائم جسمی را برطرف می کنند.

منبع:حامی هنر زندگی

تهیه و تنظیم:نازیلا چاکرزهی

۷۸۶

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
انتهای پیام/

دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی سایت و اپلیکیشن

راه اندازی فروشگاه اینترنتی

در سریعترین زمان ممکن کسب و کارت رو آنلاین کن