
پیری با کاهش تواناییهای ذهنی و جسمی همراه است که به تدریج با گذشت زمان روی میدهد البته این کاهش در افراد به دلیل تفاوتهای زیستی و محیطی با شدت متفاوت روی میدهد. در ادامه برخی از این تغییرات را بررسی می کنیم
تغییرات حسی سالمندانسنین سالمندی با افت توانایی بینایی، شنوایی همراه است. بویایی و چشایی نیز ممکن است تا حدی تحت تاثیر قرار بگیرد. با تغییرات پوستی مانند چروک شدن و نازک شدن پوست افراد نسبت به درد و آسیب حساستر میشوند.
عملکرد حرکتی سالمندان افزایش سن با افزایش سطح چربی و کاهش قدرت عضلانی همراه است، بنابراین توانایی انجام حرکات پیچیده در فرد کاهش مییابد. مفاصل نیز تحت تاثیر قرار میگیرد به گونهای که آرتروز یکی از شایعترین بیماریهای جسمانی مزمن در سالمندان است.
تغییرات جنسی سالمندانتغییرات فیزیولوژیک و هورمونی باعث میشود زنان و مردان محرکهای بیشتری برای تحریک شدن و زمان بیشتری برای رسیدن به ارگاسم نیاز داشته باشند.
تغییرات در عملکرد شناختیسالمندی مشکلاتی در حافظه و یادگیری را به همراه دارد. افزایش سن با کاهش توانایی سیستم شناختی همراه است. کاهش در حافظه فعال به خصوص بسیار مشهود است ولی حافظه رویدادی که مربوط به خاطرات فرد است کمتر آسیب میبیند. همچنین سالمندان ممکن است در بازیابی کلمات با مشکل رو به رو شوند.
تغییرات هیجانی سالمندان سالمندان از نظر بهینه سازی عاطفه، یعنی توانایی به حداکثر رساندن هیجان مثبت و تعدیل کردن هیجان منفی بهتر میشوند. در دوران سالمندی مسئولیتهای استرس زای زندگی زناشویی و شغلی کاهش مییابد. معمولا در این سنین افراد به درک هیجانی بیشتر میرسند و تعاملهای مثبت بین زوجین افزایش پیدا میکند. در مقابل مقدار تعاملهای اجتماعی و اندازه شبکه اجتماعی سالمندان معمولا کاهش پیدا میکند، ولی روابط عمیقتر میشوند. در این سنین افراد بیشتر از قبل با مرگ دوستان، همسر و خواهر برادرهای خود مواجه میشوند. داشتن ارتباط با فامیل و دوستان در این دوران سلامت آنان را پیش بینی میکند.
منبع : سایت هنر زندگی
تهیه وتنظیم : سعیده دکالی مقدم
۷۸۶
دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.