
والدین میتوانند با استفاده از راهکارها و تکنیکهایی، خشم در کودکان را کنترل و مدیریت کنند. با استفاده از تکنیکهایی که در ادامه بیان شده است میتوانید به کودک در مدیریت خشم خود کمک کنید.
آموزش تمایز میان احساس و رفتار برای کنترل خشم کودک خشم در انسان یک احساس طبیعی و سالم است. اما درک تفاوت موجود میان احساس و رفتار پرخاشگرایانه برای کودکان به خصوص در سنین پایینتر دشوار است. به کودکان باید آموزش دهید تا بتوانند بر روی احــساسات خود نامی بگذارند. به عنوان مثال هنگامی که خشمگین میشوند به آنان بیاموزید که به احساسی که تجربه میکنند خشم میگویند.
همچنین باید به کودک خود آموزش دهید که عصبانی شدن ایرادی ندارد ولی کتک زدن دوستان ممنوع است. به کودکان کمک کنید تا به این درک برسند که زمان احساس خشم، کنترل رفتار خود را داشته باشند. رفتارهای پرخاشگرایانه میتواند از چند حس متنوع نشات بگیرد. به عنوان مثال در زمانی که کودک احساس غم، خجالت زدگی، احــساس گناه و ترس را داشته باشد ممکن است رفتارهای پرخاشگراینه از او سر بزند.
بهترین راه برای آموزش تفاوت میان احساس و رفتار این است که در طی زمان و به دفعات با کودک در مورد احساساتی که با خود دارد صحبت کنید. کودک شما در طی این فرایند به درک بهتر و دقیق تری از احــساس خشم میرسد و میتواند تا حد زیادی از بروز رفتارهای پرخاشگرایانهاش جلوگیری نماید.
الگوی خوبی برای مدیریت و کنترل خشم باشیدآنجایی که کودکان همواره به دنبال تقلید رفتار والدینشان در زمینههای متفاوت هستند؛ بهترین روشی که میتوان مدیریت و کنترل خشم را به کودک آموخت این است که به او نشان دهید که در مواقع خشم چگونه برخوردی دارید. اگر کودک شاهد ناتــوانی در کنترل هیجانات و عصبانیت شما باشد، همین کار را تکرار خواهد کرد. اما اگر او ببیند که شما با احساسات خود به شیوهای مهربانانه برخورد میکنید و کنترل آن را در اختیارتان دارید، او نیز به این روش احساسات خود را کنترل خواهد کرد.
داشتن قانون برای عصبانیتهمه خانوادهها قوانین نانوشتهای دارند که میگوید کدام رفتارها شایسته و پسندیده است و کدام رفتارها غیر قابل قبول میباشد. در برخی خانوادهها داد و بی داد کردن، بالا رفتن صدا و کوبیده شدن در اهمیتی ندارد و در برخی دیگر نیز این رفتارها قابل قبول نیست.
لازم به ذکر است که نباید کودک را در معرض بسیاری از مشکلات دوران بزرگسالی خود قرار دهید. تنها همین که او شاهد باشد که خشم خود را مدیریت میکنید کافی است. به مواقعی که دچار احساس ناکامی شدید اشاره کنید تا کودک متوجه شود که بزرگسالان هم دچار خشم میشوند. همچنین میتوانید با صحبت کردن در مورد احساسات خود با کودک، به او بیاموزید که او نیز در مورد احساساتش با شما صحبت کند. همچنین زمانی که در حضور کودک عصبانی شدید و کنترل رفتار خود را از دست دادید، مسئولیت رفتار خود را بپذیرید و معذرت خواهی کنید و بگویید که به جای پرخاشگری باید چه کاری را انجام میدادید.
منبع مجله هنر زندگی
تهیه وتنظیم : مهرانگیز امیرزهی
۷۸۶
دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.