
نبی اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) فرمود : جبرئیل دربارهء همسایه آنقدر به من سفارش کرد که پنداشتم همسایه از همسایه ارث خواهد برد.
اهمیت همسایه
حدیثی از حضرت فاطمه (سلامالله)علیه دربارهء همسایه :
از ابن مسعود روایت شده که مردی به خدمت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله) علیها شرفیاب شد و عرض کرد ای دختر پیغمبر آیا از ما ترک رسول خدا چیزی نزد شما موجود است ؟ حضرت فرمود ای کنیزک آن چوب تر برایم بیاور ، کنیزک حسب الامر جستجو کرد اما آنرا نیافت حضرت فرمود: وای بر تو جستجو کن تا پیدا کنی ، زیرا که آن (جریده) در ارزش معادل حسن و حسین(علیهمااسلام) است .
کنیزک که جارو کرده بود در آنجا پیدا کرده و به حضرت زهرا (س)داد، در آن نوشته بود؛ فرمود رسول خدا(ص) مؤمن نیست کسیکه همسایه از بلا و آزار او در امان نباشد و کسیکه ایمان به خدا و روز قیامت دارد همسایه اش را آزار نمی دهد.
رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلم): هر چهل خانه از پیش رو و از پشت سر و از راست و چپ همسایه اند.
فرمود رسول اکرم(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) حق همسایه آن است که اگر مریض شد، عیادتش کنی واگرمرد همراه جنازه اش بروی واگر از تو قرض خواست بدهی و اگر حادثهی خوشی بر او رخ داد ، تهنیتش گویی و اگر مصیبتی رخ داد تعزیتش گویی و بنای خود را از بناء و ساختمان او فراتر نبری و جریان باد را بر او نبندی.
رسول خدا(صلیاللهعلیهوآلهوسلم): هر کس که به خانهی همسایه اش نگاه کند و عورت مردی یا موی زنی ، یا قسمتی از بدن او را ببیند بر خداوند است که او را به آتش ببرد و باکی ندارد.
امام حسن(علیه السلام) فرمود:
شبی مادرم، حضرت فاطمه زهرا(س) به عبادت ایستاد و من تا صبح، جز دعا برای همسایگانمان چیزی از او نشنیدم. صبح که شد، در پاسخ سؤال من گفت:«پسرم اول همسایه، بعد خودمان.»
همسایه باید با همسایه خویش ارتباط و محبتی قلبی بر قرار سازد. از جمله حقوق دیگر همسایه این است که در هنگام مریضی به عیادتش بشتابیم، اگر از سفر باز آمد به دیدنش برویم، و در مصائب به او تسلیت بگوییم، نیازهای او را برآوریم و از هر گونه اذیت و آزار بپرهیزیم.
منابع: رساله الحقوق امام زین العابدین علیه السلام. نهج الفصاحه
فرستنده:مهین صیادی از زابل
۷۸۶
دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.