
یک ساختار سه بخشی ساده وجود دارد که می توانید از آن برای طراحی هر نوع صحبت یا سخنرانی استفاده کنید. می توانید از این مدل برای یک صحبت یک دقیقه ای یا ۳۰ دقیقه ای استفاده نمایید.
بخش اول:
مقدمه یا شروع است. در این حالت به مخاطب میگویید که قصد دارید چه چیزی در صحبت خود بگویید. برای مثال، می توانید بگویید: “به خاطر تشریف فرمایی شما سپاسگزار هستم. در چند دقیقه بعدی، می خواهم درباره سه مشکلی که امروزه صنعت ما با آنها مواجه است و کارهایی که باید انجام دهیم تا در ماه های پیش رو آنها را به امتیازهای خود تبدیل کنیم، صحبت کنم.” این مقدمه استیج و مخاطب را آماده می کند و به صحبت شما جهتی میدهد تا در آن حرکت کند.
بخش دوم:
دومین بخش، گفتن چیزهایی است که در مقدمه قول آنها را دادید. این می تواند شامل یک، دو یا سه نکته باشد. اگر این یک صحبت کوتاه است، باید تنها شامل یک نکته کلیدی باشد که در یک جمله قرار می گیرند. برای مثال، می توانید بگویید: “ما با افزایش رقابت، کاهش حاشیه سود، و تغییر سلیقه مشتری ها مواجه هستیم. اجازه دهید به ترتیب آنها را ببینیم و روشهای جایگزینی برای حل موثر آنها را بررسی
کنیم.”
بخش سوم:
بخش سوم صحبت، جمع بندی چیزی است که به مخاطب گفتید. هیچ وقت نباید از مخاطب خود توقع داشته باشید تا همه چیزهایی که گفتید را در همان بار اول شنیدن به خاطر بیاورد. نگاه به عقب، خلاصه و تکرار برای مخاطب مفید و جذاب است. برای مثال می توانید بگویید:
به صورت خلاصه، برای رفع مشکل افزایش رقابت، باید کیفیت محصولات و خدمات و سرعت تحویل آنها به مشتری را بهبود بدهیم. برای رفع مشکل بازار درحال انقباض، باید به بازارهای جدیدی وارد شویم و پیشنهاد محصولات خود را افزایش دهیم تا مشتری های جدیدی جذب شوند. برای رفع مشکل تغییر سلیقه مشتری ها، باید محصولات و خدماتی را ایجاد و به بازار عرضه کنیم که مشتری های امروز ما می خواهند و دیگر روی چیزی متمرکز نباشیم که دیروز می خواستند. با رسیدن به این سه هدف، نه تنها به بقای خود ادامه می دهیم، بلکه با گذشت زمان، رشد بیشتری خواهیم داشت.
منبع: کتاب هنر بیان، نویسنده: برایان تریسی، مترجم: امیر احسان رضایی، چاپ اول، سال ۱۳۹۶، ص۲۱و ۲۲
تنظیم: ایرندگانی
۷۸۶
دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.