
مردان و زنان از نظر اندازه بدن، ترکیب بدنی و میزان های متابولیک کلی متفاوت هستند. بنابراین نیازهای متفاوتی برای عکس مواد غذایی در طول زندگی خود دارند و با دشواری های منحصر به فردی در طول زندگی برای رسیدن به اهداف رژیم غذایی خود مواجه می شوند آیا هرگز توجه کرده اید که چرا مردم میتوانند بدون چاق شدن بیش از زنان غذا بخورند؟ البته دلایل احتمالی زیادی وجود دارد برای مثال زنان در همه سنین و مراحل زندگی دارای میزان پایین تری از توده بدون چربی نسبت به بافت چربی بدن هستند همچنین بعد از بلوغ جنسی سوخت و ساز بدن مردان بالاتر است یعنی آنها کالریهای بیشتری را در فعالیتهای یکسان می سوزانند.
به علاوه زنان دارای زمان های شاخص زیادی در زندگی خود هستند که در این زمانها نیازهای تغذیه آنها به شدت متنوع است . از اولین قاعدگی تا یائسگی زنان تغییرات زیادی را پشت سر میگذارند که میتواند اثرات شدیدی بر متابولیسم و نیازهای تغذیه آنها داشته باشد مثلاً در دوران حاملگی و شیردهی نیازهای غذایی زنان به شکل اساسی افزایش پیدا میکند زمانی که قادر به دنبال کردن طاسی های رژیم غذایی پزشک خود نیستند در خلال آبستنی ممکن است چاق شوند و این وزن را بعد از حاملگی نیز حفظ کنند. در خلال چرخه قاعدگی بسیاری از زنان افزایش اشتها را گزارش میکنند ،کسانی که چرخهای قاعدگی سختی را تجربه میکنند ممکن است از طریق استفاده از مکمل ها آهن موجود در رژیم غذایی خود را افزایش دهند. در ادامه زندگی و با ظهور یائسگی نیازهای تغذیهای مجدداً به شکل شدید افزایش می یابد با تخلیه هورمون استروژن نیاز بدن به کلسیم و تخریب استخوان تشدید میشود ،زنان باید توجه دقیق تری به ورزش و جذب کلسیم از طریق برنامه غذایی روزانه و مکملهای غذایی داشته باشند وگرنه در معرض پوکی استخوان قرار میگیرند مردان و زنان نیز عادتهای خوردن متفاوتی دارند مثلاً زنان تمایل بیشتری به میوهها و سبزیها دارند تا مردان.
کتاب:تغذیه ی سالم از دکتر محمد کیاسالار و همکاران فرستنده :فریبا نارویی از کانون زهک
۷۸۶
دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.