پایگاه اطلاع رسانی بانوی بلوچ

۱۴۰۱-۰۲-۱۹

آداب غذا خوردن

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook

۱-گفتن بسم الله الرحمن الرحیم ابتدای غذا وبه جای آوردن حمد وشکر آخر غذا مورد تاکید طب اسلامی است.

۲-مصرف اندکی نمک ابتدا وانتهای غذا توصیه شده است .نمک ضد بلغم معده عمل کرده وهضم غذا را بهتر می کند.

۳-غذا باید آرام وبه آهستگی خورده شود وکاملا جویده شود. اهمیت این موضوع به حدی است که طبق فرمایش معصومین(ع) مدت زمانی که سر سفره ی غذا می مانیم ،جزو عمر ما محسوب نمی شود.

۴-ایستاده غذا خوردن،پشت میز وصندلی غذا خوردن،کفش به پا داشتن حین غذا خوردن سودازا است وخون را به شدت غلیظ می کند.

۵-بهتر است غذا مزه مزه شود وبه آن نگاه کنیم وآب جرعه جرعه خورده شود وحتی توصیه شده آب هم مزه مزه شود وحین نوشیدن آب به آن نگاه کنیم.

۶-دست کشیدن از غذا قبل از سیری کامل نیز توصیه ی مهم طب اسلامی است. جزو ارکان طول عمر شمرده شده است . همگان شنیده ایم که آن طبیب مشهور زمان صدر اسلام گفت:تا زمانی که مسلمین این عادت را دارند (یعنی قبل از سیر شدن کامل دست از غذا می کشند) ما پزشکان مشتری نخواهیم داشت!

۷-خواب پس از غذا مضر است وخون غلیظ وسودایی تولید می کند. حداکثر بیست دقیقه خواب کوتاه پس از صرف ناهار مجاز دانسته شده است.

۸-غذاهای بسیار سرد وبسیار داغ هردو مضر است.

۹-یخ سودازاست وآبی که درون آن یخ انداخته باشیم سودازاست!وخون را غلیظ می کند. بوعلی سینا می فرماید:آب یخ خوردن ضرر خود را اگر در جوانی نشان ندهد،در پیری حتما ضربه ی خود را به تو خواهد زد!آبی که در یخچال گذاشته شود تا خنک شود ضرر چندانی ندارد.

 

گردآورنده :مهدیه ناظری از کانون زابل

منبع:طب ایرانی،تغذیه

۷۸۶

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
انتهای پیام/

دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *