
۱-گفتن بسم الله الرحمن الرحیم ابتدای غذا وبه جای آوردن حمد وشکر آخر غذا مورد تاکید طب اسلامی است.
۲-مصرف اندکی نمک ابتدا وانتهای غذا توصیه شده است .نمک ضد بلغم معده عمل کرده وهضم غذا را بهتر می کند.
۳-غذا باید آرام وبه آهستگی خورده شود وکاملا جویده شود. اهمیت این موضوع به حدی است که طبق فرمایش معصومین(ع) مدت زمانی که سر سفره ی غذا می مانیم ،جزو عمر ما محسوب نمی شود.
۴-ایستاده غذا خوردن،پشت میز وصندلی غذا خوردن،کفش به پا داشتن حین غذا خوردن سودازا است وخون را به شدت غلیظ می کند.
۵-بهتر است غذا مزه مزه شود وبه آن نگاه کنیم وآب جرعه جرعه خورده شود وحتی توصیه شده آب هم مزه مزه شود وحین نوشیدن آب به آن نگاه کنیم.
۶-دست کشیدن از غذا قبل از سیری کامل نیز توصیه ی مهم طب اسلامی است. جزو ارکان طول عمر شمرده شده است . همگان شنیده ایم که آن طبیب مشهور زمان صدر اسلام گفت:تا زمانی که مسلمین این عادت را دارند (یعنی قبل از سیر شدن کامل دست از غذا می کشند) ما پزشکان مشتری نخواهیم داشت!
۷-خواب پس از غذا مضر است وخون غلیظ وسودایی تولید می کند. حداکثر بیست دقیقه خواب کوتاه پس از صرف ناهار مجاز دانسته شده است.
۸-غذاهای بسیار سرد وبسیار داغ هردو مضر است.
۹-یخ سودازاست وآبی که درون آن یخ انداخته باشیم سودازاست!وخون را غلیظ می کند. بوعلی سینا می فرماید:آب یخ خوردن ضرر خود را اگر در جوانی نشان ندهد،در پیری حتما ضربه ی خود را به تو خواهد زد!آبی که در یخچال گذاشته شود تا خنک شود ضرر چندانی ندارد.
گردآورنده :مهدیه ناظری از کانون زابل
منبع:طب ایرانی،تغذیه
۷۸۶
دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.