
همه زوجها اختلاف سلیقه دارند و این اختلاف سلیقه با مهارت گفتوگو به راحتی قابل برطرف شدن است. زوج ها باید در همان اوایل زندگی به شناخت کاملی از یکدیگر برسند و با استفاده از آن شناخت، مهارت گفت وگو با یکدیگر را به دست آورند.
گاهی به دلیل ناتوانی در مدیریت تنشها و حل مسایل، نمی تواند راه حلی ارائه دهد. به همین دلیل با بروز مشکلات و در نهایت بحث و گفتگو، کار به قهر می کشد. درحالی که چنین رفتاری باعث گسسته شدن ارتباط ها و کاهش روابط عاطفی زوج می شود.
معمولا افراد درونگرا که ارتباط کلامی شان ضعیفتر است، بیشتر قهر میکنند. قهرهای طولانی مـدت باعث سردی عاطفی و ایجاد شکاف عمیق در روابط اعضای خانواده می شود.
آنچه نگرانی از قهر را دوچندان میکند، تاثیر آن بر تربیت و رفتار فرزندان است زیرا آنها بدون داشتن درک درست از تبعات و صدمههای قابل پیش بینی، قهر والدین را به عنوان یک الگو میپذیرند و در لحظات زندگی بارها و بارها آن را تکرار میکنند.
اینکه چه کسی قهر میکند اهمیت ندارد زیرا قهر بر پیکره کل خانواده آسیب می رساند.
سرزنش و سرکوفت آفت زندگی اند.
یکی از رفتارهای مخربی که اثرات زیانآور و جبرانناپذیری بر روابط بین همسران جوان سرزنش و تحقیر و خردکردن شخصیت یکدیگر است:
– “صد بار گفتم این کار رو نکن!”
– ” گوش نکردی حالا بکش!”
– “تو همینی دیگه!”
– ” میدونستم این جوری میشه…”
– “بفرما اینم نتیجهی هنر جنابعالی!”
اگر همهی ما میتوانستیم گاهی خود را به جای طرف مقابلمان بگذاریم شاید خیلی از مشکلات و مسائل لاینحل زندگی هرگز اتفاق نمیافتاد. سرزنش و سرکوفت زدن به یکدیگر یکی از بزرگترین آفتهای زندگی زناشویی به شمار میرود.
منبع : ساحل آرامش
فرستنده : زهرا شاقوزایی از کانون زابل
۷۸۶
دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.