پایگاه اطلاع رسانی بانوی بلوچ

۱۴۰۱-۰۲-۲۸

کارگاه آموزشی توانمندسازی بانوان در شهرستان ایرانشهر برگزار شد

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook

گروه‌های روشنفکر و آگاه از زنان که از اندیشه ای مترقی  برخوردارند، فضایی از آگاهی معنوی، فرهنگی، سیاسی و اسلامی برای زنان به وجود بیاورند، تا توده‌های برخوردار از جایگاه اندیشه وتمدن، در جامعه داشته باشیم، آنگاه راه برای آگاهی بقیه زنان باز می‌شود ، به‌گونه‌ای که این فضاهای گسترده می‌تواند به پیدایی اندیشه‌ی باز زنانه منجر شود که آرمان‌ها وبرنامه‌های حقیقی اسلام را مربوط به زن واندیشه وشخصیت او  پذیرا باشد.

به گزارش خبرنگار کانون فرهنگی بانوی بلوچ از  ایرانشهر در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ به همت کانون فرهنگی بانوی  بلوچ در راستای خدمت گزاری به جامعه بانوان ، کارگاه آموزشی توانمندسازی بانوان  ، با موضوع : نقش زن در روند توسعه ، با کارشناسی سرکار خانم زهرا بامری  و با حضور جمعی از بانوان در روستای کلنیک تاج محمدخانی شهرستان ایرانشهر با رعایت پروتکل های بهداشتی  برگزار شد.

خلاصه ای از مطالب ارائه شده در کارگاه به شرح ذیل می باشد:

نقش زن در روند توسعه

زن عضو موثری از جامعه است. از این رو، می تواند نقش پیشگامانه‌ی خود را که در برخی از مسئولیت‌ها متبلور است، ایفا نماید. یکی از آن مسئولیت‌ها این است که زن مفهوم توسعه را در زندگی اجتماعی، ترویج دهد و زمینه مناسبی برای فعالیت آزادانه به وجود آورد و در مسیر مبارزه طولانی اش بکوشد تا مرد را قانع کند که او یک انسان است و می تواند در روند توسعه در زمینه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی  مانند مرد سهمی داشته باشد؛ زیرا اگر او نیرویش را به کار گیرد، چیزی از نیروی مرد کم‌تر نخواهد داشت. رسیدن به چنین وضعیتی نیازمند اقدام عملی و مبارزه با نمادها و نمودهای عقب ماندگی است تا توسعه و رشد، محصول غلبه بر طرز فکر عقب ماندگی باشد. این تنها راه مبارزه با عقب‌ماندگی و چیره‌ شدن بر آن است.

توانمندسازی زنان از جمله مؤلفه‌های مهم در توسعه پایدار

توانمندسازی زنان از جمله مؤلفه‌های مهم در توسعه پایدار است. زنان قربانیان اصلی در مواردی چون فقر، خشونت، عدم  برخورداری از تغذیه و بهداشت مناسب هستند، از این رو توجه به بهبود موقعیت زنان نفع همگانی را در بر دارد. مطالعات  در حوزه توانمندسازی زنان به‌طور گسترده انجام می‌شود. در این مورد مجامع بین‌المللی در مورد این موضوع دست به  تحقیقات گسترده‌ای زده‌اند که می‌توان به مطالعات انجام شده توسط سازمان ملل و بانک جهانی اشاره کرد. از طرف دیگر بیشتر کشورها نیز دریافته‌اند که بدون توانمندی زنان توسعه پایدار محقق نخواهد شد. پرورش فرزندان، اداره امور منزل، حفظ محیط زیست، بهره‌وری صحیح از منابع، صرفه جویی در انرژی مباحثی هستند که زنان به‌طور مستقیم با آنان  مرتبط هستند، پس توانمند بودن و توانمند ساختن زنان به جامعه در رسیدن به اهداف توسعه کمک خواهد کرد و از  طرف دیگر به ترقی و تعالی نیمه از جامعه نیز منجر می‌شود.

از آن‌جایی‌که توانمندی زنان یک پدیده اجتماعی است و پدیده های اجتماعی تک‌علتی نیستند، توانمند شدن زنان به عوامل درونی و بیرونی متعددی بستگی دارد. از طرفی عواملی درونی چون وضعیت جسمانی، روانی، وضعیت اقتصادی  خانواده بر توانمندی فرد نقش تعیین کننده‌ای دارد. از طرف دیگر ساختارهای موجود اجتماعی در این مورد می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای داشته باشد. یکی از عواملی که می‌تواند در توانمندی افراد نقش داشته باشد، تأثیر حمایت اجتماعی بر توانمندی آنان است.

توانمندسازی به صورت عام از ابتدای خلقت بشر وجود داشته است. زندگی گذشته انسان و روند تکاملی آن طی تاریخ گویای این موضوع است. شیوه سکونت و رشد ابزارهای مورد استفاده برای گردآوری خوراک،‌ شکار، کشاورزی و ایجاد تغییرات و تکامل آن برای حفظ نفس و بهبود زندگی نشان از تکامل توانمندسازی بشر است.

مهم‌ترین مشکلات زنان سرپرست خانوار

زنان بلوچ سرپرست خانواده از جمله گروه‌هایی آسیب پذیر اجتماعی هستند که با مشکلات و موانع زیادی درزندگی فردی، خانوادگی واجتماعی خویش مواجه هستند.. با لحاظ مشکلات و مسائل شهرنشینی درشهرهای بزرگ وعدم توجه به رفع معضلات خانوارهای زن سرپرست این گروه می‌توانند آسیب‌های جبران ناپذیری را بر جامعه وارد سازند.

۱-  مشکلات روحی روانی

۲-مشکلات اقتصادی

۳-مشکلات اجتماعی

توانمندسازی زنان

توانمندسازی زنان از جمله مؤلفه‌های مهم در توسعه پایدار است. برخی از زنان قربانیان اصلی در مواردی چون فقر، خشونت، عدم برخورداری از تغذیه، بهداشت مناسب هستند، از این رو توجه به بهبود موقعیت این قشر از زنان نفع همگانی را در بر دارد. پرورش فرزندان، اداره امورمنزل، حفظ محیط زیست، بهره‌وری صحیح از منابع، صرفه جویی در انرژی مباحثی هستند که زنان بطور مستقیم با آنان مرتبط هستند، پس توانمند بودن و توانمند ساختن بانوان به جامعه در رسیدن به اهداف توسعه کمک خواهد کرد و ازطرف دیگر به ترقی و تعالی جامعه نیز منجر می‌شود.

کانون زنان بلوچ ایرانشهر

۷۸۶

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
انتهای پیام/

دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی سایت و اپلیکیشن

راه اندازی فروشگاه اینترنتی

در سریعترین زمان ممکن کسب و کارت رو آنلاین کن