پایگاه اطلاع رسانی بانوی بلوچ

۱۴۰۱-۰۲-۲۸

کارگاه آموزشی تربیتی در ایرانشهر برگزار شد

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook

تربیت، اساسی ترین،  ضروری‌ترین و ابتدایی‌ترین نیاز بشر است در تمامی جوامع، ملل و فرهنگ‌ها روی این مسئله بسیار تاکید می‌کنند که ‌فرزندانشان بر اساس فرهنگ، سنن ملی، میهنی و قومی پرورش یابند و سنت‌های گذشته‌ی خود را به آن‌ها منتقل می‌کنند.

به گز ارش خبرنگار کانون فرهنگی بانوی  بلوچ از  ایرانشهر در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱  به همت کانون فرهنگی بانوی بلوچ  در راستای خدمت گزاری به جامعه بانوان ، کارگاه آموزشی تربیتی   ، با موضوع : تربیت دینی کودکان با کارشناسی سرکارخانم  حلما ریگی   و با حضور جمعی از بانوان در روستای کلنیک تاج محمدخانی  شهرستان ایرانشهر با رعایت پروتکل های بهداشتی  برگزار شد.

خلاصه ای از مطالب ارائه شده در کارگاه به شرح ذیل می باشد:

با تربیت صحیح فرزندان انسان می‌تواند از اجر اخروی نیز که خداوند از آن به اجر عظیم تعبیر می‌کند بهرمند شود. پیامبر (ص) می فرمایند:

اَلولَدُ الصالح ریحانه مِن ریاحین الجنه

فرزند نیکوکار گلی از گل‌های بهشت است.

مقام زن و تأثیر او در تربیت

اسلام برای بهبود اجتماع و اصلاح شئون حیاتی جامعه کوشش به اصلاح زن کرده و ملاک مدنیت را به او وابسته دانسته است و نیز برای داشتن فرزندان صالح که کارگردانان جامعه فردایند توجه به مادر خوب داشته و در انتخاب او توصیه‌های بسیار کرده است .آن‌گونه که حق زنان پاکدامن و واقعی است، اسلام به آنان شخصیت عظیم داده و بی‌مهری‌ها و بی توجهی‌های گذشته و بعدی را نسبت به زنان مردود ذکر می‌کند .

با توجه به تجربیات، زمانی تصور می‌کردند که اگر تنها به آموزش علوم و فنون بپردازند به سعادت موعود دست خواهند یافت و به تربیت اخلاقی توجهی نمی‌کردند یا آن را در حاشیه کار خود قرار می‌دادند ،اکنون تردیدی باقی نمانده است که یکی از ارکان سعادت یک جامعه را تربیت اخلاقی تشکیل می‌دهد .

همراه بردن کودک به مسجد، برای پرورش عواطف دینی کودکان بسیار مفید است. هرچند باید دقت کرد که این نوع برنامه‌ها فراتر از طاقت و حوصله آن‌ها نباشد و آنان را خسته نکند .اصولاً باید به این نکته توجه داشت که احساس مذهبی یکی از عمیق‌ترین احساسات و گرایشات فطری در انسان است که اگر زمینه برای شکوفایی آن فراهم باشد با سرعت رشد می‌کند.

بچه‌ها دوست دارند که در مجالس مذهبی رشد یابند و در بین جمع باشند و اعمال و رفتار گروهی را در مذهب ببینند. سرودهای دسته جمعی،  شعرها، دعاها، ،نماز جماعت و دیگر اموری از این قبیل برای طفل بسیار لذت‌بخش است . بحث‌های دو جانبه، گفتگوها، جلسات و مراسم به خصوص آن‌گاه که در پی آن چای و شیرینی، پذیرایی و غذایی هم مطرح باشد برای طفل لذت‌بخش است. در جلسات مذهبی کام او را شیرین کنید و از لذت‌های حلال او را بهره‌مند سازید.

مادرشدن ازیک‌سو مسئولیتی مهم و باعظمت واز سوی دیگر ورود درعالم گروهی است که افتخار یافتن زمین تکامل را دارا می‌باشند. مادری فضیلتی عالی و باشکوه است که از عالم قدس در وجود زنان لایق تجلی می‌کند، مسئولیتی ا‌ست که در سایه آن، شخصیت‌های عالی انسانی پدید می‌آیند،

مادر، کسی که امر پرورش فرزندان را در دوران حمل و پس از آن برعهده دارد و در انجام این وظیفه بدون هیچ چشم‌داشت مادی و معنوی کوشاست،

مراقبت در دوره کودکی، شب زنده‌داری‌ها و بیداری‌های او  به‌ خاطر فرزند بدان نظر نیست که این کودک روزی رشد کند و زیر بازوی او را بگیرد.

مادر، فرشته‌ای است آسمانی که درعالم بشری با جسم عاریتی زندگی سر می‌کند و دارای تجلی مهر،  عطوفت و قدس و صفای ملکوتی ست،

مادری حالتی ست که صفات عالی جمال را در پرورش فرزند می‌داند و در این راه از همه زمینه‌ها و امکانات شخصی گذشت می‌کند و ازهرگونه آسایش و لذتی صرفنظر کرده است.

مادر، هنری است ظریف توأم با ریزه‌کاری‌های بسیار که اعمال آن در طول زمان آن را دقیق‌تر و تخصصی‌تر می‌کند، و شاهکار عملی این هنر، فرزندی است نیکو پرورش یافته، عادل، نیکوکار باتقوا، که در مسیر حق گام بر می‌دارد.

مادر دارای فداکاری و گذشت است، مادرخوب بر صد دکتر و مهندس برتری دارد و از صد معلم و مربی بالاتر است. اوست که در زیر دست خود انسان می‌پرورد، ادب می‌آموزد وتربیت می کند اخلاق می‌آموزد،کار او انسان‌سازی است .

مادر و مربی فرهنگی

جهل و دانش بشر بستگی دارد به محیطی که طفل در آن رشد و نمو یافته است، جنبه‌های علمی یا خرافاتی که مادر در دوران کودکی تزریق ذهن اوکرده است به سادگی پاک شدنی نیست. طفل به دنیا می‌آید و در دریایی از فرهنگ، غوطه‌ور می شود، این فرهنگ از طریق والدین، بستگان و دیگر اعضای جامعه به او منتقل می شود وذهن و افکار او را شکل می‌دهد، ولی تاثیر مادر که نخستین کلمات را بر زبان او جاری و اولین ایده را در ذهن او جایگزین می‌سازد از دیگران بیش‌تر است.

مادر با نفوذ وتاثیر خود می‌تواند فکر یا صنعتی را در کودک پدید آورد و او را به سوی شرارت یا خیر اندیشی شوق دهد و ریشه و زمینه امور صحیح و غلط را در دل او مستقر سازد. پس می‌توان گفت که فرهنگ جامعه تا حدودی ساخته مادران و وابسته به آن‌هاست.

کانون فرهنگی زنان بلوچ ایرانشهر

۷۸۶

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
انتهای پیام/

دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *