
یکی از مهمترین خطرات شبکههای اجتماعی برای نوجوانان بهخصوص دختران بازدید از کانالها و صفحات مستهجن و مطالعۀ هرزهنگاریهایی است که به راحتی در دسترس آنها قرار میگیرد.
به همت کانون فرهنگی بانوی بلوچ شهرستان سراوان، کارگاه آموزشی آسیب های فضای مجازی برای دختران به کارشناسی سرکارخانم افسانه دادره مورخ ۱خرداد ۱۴۰۱ در حوزه بسیج خواهران شهرستان سراوان برگزار گردید.
خلاصه ای از مطالب ارائه شده درکارگاه به شرح ذیل می باشد:
سوءاستفادههای مجازی از دختران
فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در کنار فرصتها و استفادههای مفید، تهدیدات بسیار زیاد و خطرناکی را برای دختران به ارمغان آورده است که نباید از آسیبهای تعامل در فضای مجازی غافل بود. برای توسعۀ تعامل اجتماعی دختران در فضای مجازی و بهره گرفتن از فرصتهای حاصل از این امر، باید آگاهیهای لازم جهت حفظ و مراقبت از حریم خصوصی در فضای مجازی را به دختران و نوجوانان آموزش داد. تشکیل شبکههای اجتماعی خانواده محور، به طوریکه اعضای خانواده اعم از والدین و فرزندان در آن به صورت گروهی حضور داشته باشند نیز میتواند راهکار مناسبی باشد. پس با آموزش و فرهنگسازی، حضور خود در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی را مفید و هدفمند کنیم تا دیگر شاهد سوءاستفادهها و تخلفات مجازی در شبکههای اجتماعی نباشیم.
سوءاستفاده از دختران به بهانۀ مدلینگ در اینستاگرام
در سالهای گذشته آمار تکاندهندهای از سوءاستفادههای جنسی از دختران به بهانۀ ورود به بازار مدل صورت گرفته است. شبکۀ اجتماعی اینستاگرام محیط بسیار مناسبی برای سودجویی و سوءاستفاده از دختران است. این افراد به بهانۀ مدلینگ و با وعدههای کاذب در اینستاگرام صفحاتی را تولید میکنند تا دختران بیشتر ترغیب این حرفه شوند و سپس با جذب دختران اغفالشده پس از مدتی از آنها سوءاستفادۀ جنسی میکنند.
پدیدۀ «عشقهای مجازی»
یکی از روشهای دوستیابی و ایجاد ارتباط با دیگران استفاده از فضای مجازی است. در این میان دختران به لحاظ احساس خطر یا بروز حالت شرم در حضور جنس مخالف بیشتر ترجیح میدهند تا در دنیای مجازی به ارتباط با دیگران و به خصوص جنس مخالف بپردازند. این ارتباطات از طریق شبکههای اجتماعی انجام میشود و پس از مدتی به ملاقات حضوری میانجامد. این روابط به مرور زمان به وابستگیهای عاشقانه تبدیل میشود و متأسفانه در اغلب این موارد، افراد با انگیزههای متفاوتی وارد ارتباط میشوند که عواقب سوء آن متوجه دختران خواهد بود.
هرزهنگاری در شبکههای اجتماعی
یکی از مهمترین خطرات شبکههای اجتماعی برای نوجوانان بهخصوص دختران بازدید از کانالها و صفحات مستهجن و مطالعۀ هرزهنگاریهایی است که به راحتی در دسترس آنها قرار میگیرد. این خطر ممکن است به بروز بیماریهای روانی و بلوغ زودرس و حتی آزارهای جنسی ختم شود و باعث به وجود آمدن نگرانی در میان دختران شود.
امروزه با پیشرفت فناوریهای نوین و فضای مجازی شاهد حضور بیشازاندازۀ افراد در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی هستیم. این حضور حتی در میان نوجوانان و به خصوص دختران بسیار ملموس است. این روزها کمتر دختر نوجوانی را میشود پیدا کرد که یک گوشی هوشمند برای خودش نداشته باشد. گوشی هوشمند هم مساوی است با متصل شدن به اینترنت و ورود به فضایی که با وجود مفید بودن اگر مدیریت نشود، میتواند بسیار خطرناک باشد.
در ادامه نیز نحوه قفل کردن سایت های نامناسب به مادران گرامی آموزش داده شد.
کانون فرهنگی زنان بلوچ سراوان
۷۸۶
دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.