پایگاه اطلاع رسانی بانوی بلوچ

۱۴۰۱-۰۳-۰۲

کارگاه آموزشی در شهرستان سراوان برگزار گردید

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook

« و مِن آیاتهِ أَن خلقَ لکم مِن أَنفُسِکم أَزواجاً لِتسکُنُو إِلَیها و جعل بَینَکُم مَودَّهً و رَحمَهً »

و از نشانه‌های قدرت اوست که برای‌تان از جنس خودتان همسرانی آفرید تا به ایشان آرامش یابید و میان شما دوستی و مهربانی نهاد…

به همت کانون فرهنگی زنان بلوچ شهرستان سراوان کارگاه حقوق با موضوع ازدواج پیوندی مقدس در اسلام مورخ ۱ خرداد ۱۴۰۱ در حوزه بسیج خواهران شهرستان سراوان برای تعدادی از بسیجیان فعال با حضور کارشناس خانم بهناز امرا برگزار گردید.

خلاصه ای از مطالب ارائه شده در کارگاه به شرح ذیل می باشد :

ازدواج پیوندی مقدس در اسلام:

طبیعی است که ازدواج دائم پیوندی انسانی و طبیع یبین زن و مرد به حساب می‌آید. این پیوند، برای انسان احساس آرامش روانی و ثبات روحی و جسمی به ارمغان می‌آورد .

ازدواج دائم زندگی است گره خورده با زندگی دیگر که تمام جنبه‌های آشکار و پنهان شخصیت هر کدام در آن تبلور می‌یابد، به گونه‌ای که هیچکدام احساس نمی‌کنند که لازم است چیزی را از یکدیگر پنهان دارند. این حالت نتیجه ارتباط عمیق سرنوشت زن و شوهر به یک‌دیگر است. به ویژه اگر فرزندان ثمره چنین پیوندی باشند.قران کریم هنگامی که از زندگی زناشویی سخن می‌گوید، ازدواج دائم را در نظر دارد، آن‌جا که می فرماید:

« و مِن آیاتهِ أَن خلقَ لکم مِن أَنفُسِکم أَزواجاً لِتسکُنُو إِلَیها و جعل بَینَکُم مَودَّهً و رَحمَهً »

و از نشانه‌های قدرت اوست که برای‌تان از جنس خودتان همسرانی آفرید تا به ایشان آرامش یابید و میان شما دوستی و مهربانی نهاد…

دختر و حق انتخاب :

طبیعی است که دختر حق اول و آخر را درانتخاب شوهر مناسب برای خود دارد. بنابراین هیچ کس حق ندارد او را تحت فشار قرار دهد و شوهری را بر او تحمیل کند، زیرا خداوند هیچ کس را مالک کس دیگری قرار ندارد است.

اکثریت فقها بر آنند  در صحت ازدواج دختر، اذن پدر و یا جد پدری را شرط می‌دانند؛ اما این امر بدان معنا نیست که پدر مجاز باشد دخترش را به ازدواج با کسی که او نمی‌پسندد مجبور کند، اما پدر می‌تواند به خاطر مصلحت دخترش، کسی را که مورد پسند اونیست رد کند.

در عین حال اگر نارضایی پدر برخاسته از مصلحت نباشد و ظلمی در حق دخترش که نیازمند ازدواج است به حساب آید، طبق نظر برخی از این فقها، پدر هیچ نقشی در این مسئله نخواهد داشت؛ زیرا او نقشی را که قانون اسلام به او اعطا کرده به روش اسلامی ایفا نکرده  و از موقعیت خود سوء استفاده کرده است. در هر حال، حرف اول و آخر را درانتخاب همسر، خود دختر می‌زند. اگر چه برخی از فتاوا آزادی انتخاب را با درنظر گرفتن اذن پدر محدود می‌کند، اما در این مسئله اتفاق رای وجود دارد که هیچ کس نمی‌تواند چیزی را که مورد پسند او نیست بر او تحمیل  کند.

مهریه در ازدواج نقشی تعیین کننده دارد. بر اساس دستورات شرع مقدس اسلام شایسته است با تعیین مهریه‌ی متعادل، پایه‌های یک زندگی مشترک از ابتدا به گونه‌ای صحیح بنـا نهـاده شـود.

متأسفانه امروزه تعیین مهریه‌های زیاد و خارج از توانایی پسران، یکی از موانع عمده‌ی ازدواج است.

زندگی مشترک که با میثاق مقدس ازدواج آغاز می‌شود، یکی از با ارزش‌ترین نعمت‌هـایی اسـت که خداوند متعال جهت تکامل انسان‌ها قرار داده اسـت. بـی تردیـد چنان‌چـه امـر ازدواج بـا شـرایط منطقی، صحیح و منطبق با اصول موجود در شرع مقدس اسلام انجام پذیرد، حاصلی جز نزدیکی به معبود یکتا و آرامش انسان نخواهد داشت. یکی از شرایط ازدواج که لازم است پیش از وقـوع عقـد، زن و مرد بر سر آن به توافق برسند، مسئله‌ی مهریه است.

کانون فرهنگی زنان بلوچ شهرستان سراوان

۷۸۶

 

 

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
انتهای پیام/

دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *