
تغذیه افسردگی وعدههای غذایی تنها زمانی از روز است که سایر اعضای خانواده، دوستان و دیگران میتوانند بزرگساالان و سالمندان را حمایت کنند.
صرف غذا حتی یک وعده در جمع، بر مصرف و نوع غذای سالمندان تأثیر میگذارد. بنابراین، تنها زندگی کردن، بیوه بودن و انزوای اجتماعی، خطر ابتلا به سوءتغذیه در جمعیت سالمندان را افزایش میدهد. این مسئله بسیار مهمی است که باید حتماً به آن توجه کرد. شرایط اجتماعی اقتصادی مانند فشار مالی میتواند مصرف مواد غذایی با محتوای مواد مغذی کمتر و داشتن رژیمهای غذایی باکیفیت پایین را ایجاد کند. علاوه بر این، رژیم غذایی باکیفیت پایین به علت تنوع غذایی کمتر و کاهش مواد مغذی و رژیمهای باکیفیت پایین ارتباط مستقیم با افسردگی خواهد داشت. افسردگی به عنوان یکی از دالیل اصلی سوءتغذیه در نظر گرفته میشود و باعث کاهش وزن شدید میشود .در طبقه بندی اختلال روانی بخشی از علایم افسردگی “تغییر اشتها یا از دست دادن وزن بین رفتن علاقه یا لذت در تمام یا تقریباً تمام فعالیتها” است. بنابراین ما می توانیم فرض کنیم که افسردگی منجر به از دست دادن لذت بردن از خوردن غذا میشود. از سوی دیگر، رابطه جنسی نیز نقش مهمی بین افسردگی و تغذیه خوب دارد.در اغلب جوامع، مردان و زنان، در طول زندگی، دارای نگرشهای تغذیهای کمال متفاوت هستند. درواقع، آشپزی و خرید مواد غذایی معمولا توسط همسر انجام می شود و نقش مردان در تهیه وعدههای غذایی از زنان کمتر است. درنتیجه، مردان به تنهایی بیشتر از زنان در معرض خطر سوءتغذیه به علت کاهش مصرف غذا و لذت بردن از وعده های غذایی هستند، البته استثناء نیز وجود دارد. زنان تنها نیز به ویژه پس از دست دادن همسر، تمایل به پخت وپز خود را کمتر میکنند و غذاهای سرخشده بیشتری می خورند. قابل ذکر است که مردان کمتر از زنان تنها، به تنهایی زندگی میکنند.افسردگی یک عامل وابسته به سلامت تغذیه و یکی از دلایل اصلی کاهش وزن است. درواقع، نشان دادهشده است که بیماران افسرده مصرف بسیار کم ویتامین E و C دارند؛ نقص در مواد غذایی خاص و مواد مغذی و گزارش مقادیر نادرست غذا در مقایسه با افرادی که افسرده نیستند این نتایج را تائید می کند. بازهم تأکید می شود که باید به یاد داشته باشید که رابطه بین افسردگی و وضعیت تغذیه تعاملی، پیچیده و وابسته به هم است. بنابراین افسردگی می تواند تغذیه را کاهش دهد. عالوه بر این، بیماران بستری که مواد مغذی نامناسبی دریافت می کنند نیز بیشتر مستعد ابتلا به افسردگی هستند. از طرفی باید در نظر داشت که لذت خوردن غذا در پیری به دلیل از دست دادن حس چشایی طعم و مزه، حالتهای بیماری و داروها کاهش مییابد. از طرفی لذت خوردن غذا با اجتماعی بودن بسیاری از افراد مرتبط است. یک محیط لذت بخش ممکن است باعث جذب مواد مغذی مطلوب برای افراد سالمند شود.
منبع : کتاب افسردگی را بخوریم
تهیه وتنظیم : مهرانگیز امیرزهی
۷۸۶
دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.