
نوجوانی دوره ای است که با بحرانها و تعارضهایی برای دختر همراه است. بحران هویت اصلیترین کشمکشی است که نوجوان در درون خود احساس میکند. به دنبال آن مادر هم تحت تاثیر قرار میگیرد. در این میان حساسیتهای مراقبت از دختر نوجوان میتواند به مراتب بیشتر شود
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی زنان بلوچ از زهک، در تاریخ ۴/۳/۱۴۰۱ به همت کانون فرهنگی زنان زهک در راستای خدمت گزاری به جامعه بانوان ، کارگاه آموزشی روانشناسی (روانشناسی دختران)با کارشناسی سمیه زارعی و با حضور جمعی ازبانوان در مسجد روستای دهنو سردار شهرستان زهک برگزار گردید.
خلاصه ای از مطالب ارائه شده در کارگاه به شرح زیر است:
نحوه رفتار با دختران نوجوان شاید نیاز به توجهی خاص داشته باشد چرا که دوران نوجوانی، دورانی گاها سخت و چالش برانگیز است. تلاش فرزند برای اثبات استقلال خود و نگرانیهای والدین از نحوه اعمال قدرت در خانواده میتواند بسیار پیچیده باشد.
تربیت فرزند دختر کار سادهای نیست؛ به ویژه دختران نوجوان. آن کودک جذاب و خوش زبانی که عاشقش هستید، حالا به موجودی مملو از احساسات پیچیده تبدیل شده است. او مدام میخواهد از شما فاصله بگیرد و اقتدار شما را به چالش بکشد. اما نگران نباشید، بسیاری از والدین، دختران نوجوان سالم و مستقلی تربیت کردهاند و شما میتوانید از تجربیاتشان در رفتار با دختران نوجوان استفاده کنید. اگر به دخترتان عشق، درک و مقدار متعادلی نظم یاد بدهید، رابطه شما حتی میتواند در این دوران قویتر نیز بشود.
رابطه مادر و دختر همزمان با رشد دختر به خصوص در دوران نوجوانی متحول میشود. اختلاف نظرها با مادر به خاطر تغییرات دوران بلوغ بیشتر میشود. آگاهی از این تغییرات برای هر دو طرف مفید است. بسیاری از مادرهایی که حتی قبل از بلوغ رابطه خوبی با دختر خود داشتهاند، در دوران نوجوانی دخترشان با مشکل رو به رو میشوند.
نوجوانی دوره ای است که با بحرانها و تعارضهایی برای دختر همراه است. بحران هویت اصلیترین کشمکشی است که نوجوان در درون خود احساس میکند. به دنبال آن مادر هم تحت تاثیر قرار میگیرد. در این میان حساسیتهای مراقبت از دختر نوجوان میتواند به مراتب بیشتر شود.
برخی از مادرها سعی میکنند بر همه کارها و برنامههای دخترشان همانند کودکی او نظارت کنند. در نظر گرفتن سن تربیت کودک و نوع برخود با آنها در هر مرحله رشدی اهمیت دارد. رفتارهای کنترل گرانه باعث مخالفت و اعتراض دختر نوجوان میشود. دختران نوجوان خواهان آزادیهای بیشتری هستند. کنترل و نظارت افراطی مادر میتواند با لجبازی و سرکشی او همراه شود.
مادران باید درک کنند که دختر نوجوان او بیش از گذشته به حریم خصوصی و آزادی نیاز دارند. رابطه مادر و دختر اگر بر اساس اعتماد شکل بگیرد، دخترانی پایبند به چهارچوبهای خانواده تربیت خواهند شد.
رفتار با دختران نوجوان چگونه است؟
نحوه رفتار با دختران نوجوان شاید نیاز به توجهی خاص داشته باشد چرا که دوران نوجوانی، دورانی گاها سخت و چالش برانگیز است. تلاش فرزند برای اثبات استقلال خود و نگرانیهای والدین از نحوه اعمال قدرت در خانواده میتواند بسیار پیچیده باشد.
نحوه رفتار با دختران نوجوان
۱- به او فضا بدهید
در دوران نوجوانی، دختر شما تمایل کمتری به وقت گذرانی با شما دارد، در این مورد ناراحت نشوید. این موضوعی کاملا طبیعیست و هیچ خصومت شخصی وجود ندارد. به او فضا بدهید، دختر شما خواهان استقلال بیشتر است و به طور ناخودآگاه میخواهد بزرگسالیاش را به اطرافیان ثابت کند. او ممکن است درب اتاقش را ببندد، یا به صورت مخفیانه با تلفن صحبت کند. نکته مهم این است که حریم شخصی او را تهدید نکنید و ….
کانون فرهنگی زنان زهک
۷۸۶
دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.