پایگاه اطلاع رسانی بانوی بلوچ

۱۴۰۱-۰۳-۳۱

برگزاری کارگاه آموزشی توانمند سازی اقتصادی بانوان  در شهرستان زابل

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook

حضور فعال زنان در فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی می‌تواند باعث توسعه و رشد اقتصادی و فرهنگی در جامعه گردد.

به گزارش خبرنگار کانون فرهنگی زنان سیستان، مورخ ۳۱/۳/۱۴۰۱  به همت کانون فرهنگی زنان سیستان در راستای خدمت گذاری به جامعه بانوان ، کارگاه آموزشی توانمند سازی اقتصادی بانوان  با کارشناسی سرکار خانم زهرا شاقوزایی و با حضور جمعی ازبانوان سیستانی  در روستای احمد آباد شهرستان نیمروز برگزار گردید.

خلاصه ای از مطالب ارائه شده به شرح ذیل می باشد:

نقش زن در روند توسعه

زن عضو مؤثری از جامعه است. از این رو، می تواند نقش پیش گامانه‌ ای خود را که در برخی از مسئولیت‌ها متبلور است، ایفا نماید. یکی از آن مسئولیت‌ها این است که زن مفهوم توسعه را در زندگی اجتماعی، ترویج دهد و زمینه مناسبی برای فعالیت آزادانه به وجود آورد و در مسیر مبارزه طولانی اش بکوشد تا مرد را قانع کند که او یک انسان است و می تواند در روند توسعه ـ در زمینه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی ـ مانند مرد سهمی داشته باشد؛ زیرا اگر او نیرویش را به کار گیرد، چیزی از نیروی مرد کم‌تر نخواهد داشت.

توانمندسازی زنان از جمله مؤلفه‌های مهم در توسعه پایدار

توانمندسازی زنان از جمله مؤلفه‌های مهم در توسعه پایدار است. زنان قربانیان اصلی در مواردی چون فقر، خشونت، عدم  برخورداری از تغذیه و بهداشت مناسب هستند، از این رو توجه به بهبود موقعیت زنان نفع همگانی را در بر دارد .پرورش فرزندان، اداره امور منزل، حفظ محیط زیست، بهره‌وری صحیح از منابع، صرفه جویی در انرژی مباحثی هستند که زنان به‌طور مستقیم با آنان  مرتبط هستند، پس توانمند بودن و توانمند ساختن زنان به جامعه در رسیدن به اهداف توسعه کمک خواهد کرد و از  طرف دیگر به ترقی و تعالی نیمه از جامعه نیز منجر می‌شود.

از آن‌جایی‌که توانمندی زنان یک پدیده اجتماعی است و پدیده های اجتماعی تک‌علتی نیستند، توانمند شدن زنان به عوامل درونی و بیرونی متعددی بستگی دارد. از طرفی عواملی درونی چون وضعیت جسمانی، روانی، وضعیت اقتصادی  خانواده بر توانمندی فرد نقش تعیین کننده‌ای دارد. از طرف دیگر ساختارهای موجود اجتماعی در این مورد می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای داشته باشد.

آموزش‌های فنی و حرفه‌ای جهت ارتقای توانمندی بانوان

آموزش‌های مهارتی، مهم‌ترین عامل مؤثر در دگرگونی طرز نگرش و رفتار افراد جامعه است که در مسیر رشد اقتصادی، بهبود کیفیت زندگی، ایجاد دانش و مهارت، تأمین فرصت‎های شغلی و افزایش تولید جامعه به کار گرفته می‌شود، از این رو، در جوامع منزلتی یگانه یافته است. آموزش‌های فنی و حرفه ای نقش مهمی در تشکیل سرمایه انسانی از طریق تربیت نیروهای ماهر مورد نیاز بازار کار در کشورهای مختلف جهان ایفا می‌کنند. این آموزش‌ها در کشورهای در حال توسعه نه تنها عهده دار تربیت نیروی کار مورد نیاز بخش‌های مختلف اقتصاد این کشورها می‌باشند، بلکه از طریق بسترسازی خوداشتغالی، به حل مشکل بیکاری نیز کمک می‌کنند. از سوی دیگر این آموزش‌ها با توأم کردن آموزش‌های عملی و نظری این امکان را برای آموزش دیده فراهم می‌کنند که هم‌سویی بیش‌تری با نیازهای بازار کار داشته و از این طریق امکان بیش‌تری برای جذب آن‌ها در فعالیت‌های اقتصادی- اجتماعی فراهم شود. در همه کشورهای دنیا آموزش فنی و حرفه ای وجود دارد، اما در بازار کار ایران به‌علت پایین بودن نهادهای تولید، کارگر ساده بیشتر به چشم می‌خورد تا کارگر فنی. لذا آموزش فنی و حرفه ای از جایگاه اساسی برخوردار بوده تا بتواند از نهادهای تولید به نحو مطلوب استفاده نماید.

رشد روزافزون تکنولوژی و تحولات بازار کار می‌طلبد که به این آموزش‌ها به شکل جدیتر توجه شود. از دیدگاه مسئولان کشور و نیازهای آموزش فنی و حرفه‌ای، این نوع آموزش بایستی به اصول خاص توجه نماید. یکی این‌که این آموزش‌ها باید نیاز روز بازار کار باشد. دیگر این‌که، توجه به تغییر و تحول در فرهنگ مناطق نماید. هم‌چنین، از نیروهای خلاق منطقه استفاده نموده و نیازسنجی در زمینه مشاغل حرفه‌ای انجام شود. بر کسی پوشیده نیست که آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به عنوان یکی از شاخص‌های توسعه و ابزارهای مهم تحقق برنامه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشور قابل اهمیت است. تأمین نیروی متخصص و ماهر برای اجرای هر برنامه ضرورتی انکارناپذیر است که بدون توجه به آن سرمایه گذاری‌های مادی و انسانی به هدر خواهد رفت. یکی از ارکان اساسی و مؤثر در توسعه اقتصادی و اجتماعی، توسعه منابع انسانی است و برای توسعه انسانی طبیعتاً وجود نیروهای متخصص از طریق آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی که تخصص لازم را به دست می‌آورد، ضروری می‌باشد.

حضور فعال زنان در فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی می‌تواند باعث توسعه و رشد اقتصادی و فرهنگی در جامعه گردد. آموزش‌های فنی و حرفه‌ای از شیوه‌های مؤثر دسترسی برابر زنان براساس جنسیت است.

۷۸۶

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
انتهای پیام/

دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی سایت و اپلیکیشن

راه اندازی فروشگاه اینترنتی

در سریعترین زمان ممکن کسب و کارت رو آنلاین کن