
استفاده بیش از حد از فضای مجازی در این روز ها باعث سست شدن بنیان خانواده و تضعیف روابط ببین زن و مرد شده است که همین موضوع مزید بر علت افزایش طلاق و بی بند و باری و دیگر آسیب های اجتماعی ناشی از تماشای زیاد فضای مجازی می باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بانوی بلوچ از ایرانشهر ، به همت کانون فرهنگی بانوی بلوچ در راستای خدمت گذاری و اطلاع رسانی به جامعه بانوان در تاریخ ۱۲ تیرماه ۱۴۰۱ کارگاه آموزشی آسیب های اجتماعی با موضوع (آسیب های فضای مجازی)با کارشناسی سرکار خانم زهرا بامری در محل دفتر کانون فرهنگی بانوی بلوچ شهرستان ایرانشهر با حضور جمعی از بانوان اهل تشییع و تسنن برگزار شد .
خلاصه ای از مطالب ارائه شده در این کارگاه به شرح ذیل می باشد:
تحلیلرفتن فضای تعاملی بین خانواده ها و کمرنگ شدن روابط عاطفی آنها در میان زن و مرد و همچنین با کودکانشان از عواقب استفاده بیش از اندازه از این فضا می باشد.
متاسفانه برخی از خانواده ها استفاده از فضای مجازی و خرید تلفن همراه برای فرزنانشان را نوعی روشن فکری تلقی کرده و به نوع استفاده آنها نظارتی ندارند و این عمل موجب می شود که کودکان از سایت ها و کانال هایی استفاده و تماشا کنند که هیچ سنخیتی با سن و سالشان ندارد.
از سوی دیگر خانواده هایی نیز هستند که به علت نداشتن سواد کافی و اطلاعاتی از فضای مجازی نمی توانند در این راه با فرزندانشان همراه شوند و خوب و بد راه را به آنها آموزش دهند و اجازه ندهند فرزندانشان استفاده غلط از این امکانات نمایند.
همراهی خانواده با فرزندان، ایجاد فضای صمیمی در خانواده، آموزش مهارتهای لازم به نسل جوان، ایجاد رابطه اعتماد بین والدین و فرزندان، نکشاندن روابط فضای مجازی به فضای واقعی، پرهیز از وبگردیهای بیهدف، مطرح نکردن اسرار خانوادگی و مشکلات زندگی خود در فضای مجازی، عدم انتشار اطلاعات شخصی و خانوادگی و… از مهمترین راهکارهایی هستند که کارشناسان برای استفاده صحیح از فضای مجازی به خانوادهها پیشنهاد میدهند.
آشنا کردن جوانان به آسیبهای فضای مجازی و آموزش راههای صحیح استفاده از فضای مجازی توسط خانوادهها به فرزندان خود میتواند از بروز مشکلات برای جوانان و خانوادهها جلوگیری کند. خانوادهها نباید ابزار تکنولوژی که آشنایی با آن ندارند را به راحتی در دسترس جوانان قرار دهند. والدین اگر به فکر غذای جسمی فرزندان خود هستند، باید به فکر غذای روحی فرزندان خود نیز باشند و اجازه ندهند هرکسی در فضای مجازی هر غذای مسمومی را وارد فکر و اندیشه جوانانشان کند.نسبت به حضور فرزندان خود در دنیای مجازی حساسیت بیشتری داشته باشند.
راهکارهای پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی نوپدید فضای مجازی
*تشویق فرزندان و ایجاد جذابیت در نوجوانان جهت شرکت در فعالیتهای اجتماعی در دنیای واقعی و تقویت این گونه رفتارها توسط والدین.
*وقت گذاشتن برای گفتوگو در خانواده و برگزاری به صورت جلسات خانگی و هفتگی در خانواده.
*گذراندن اوقات بیشتر اعضای خانواده با یکدیگر در فضای بیرون از خانه به طوری که زوجین و فرزندان از نظر عاطفی و روانی، احساس خلأ نکنند و جهت جبران این کمبود به فضای مجازی پناه ببرند.
*والدین باید تا حدودی به فناوریهای روز دنیا مسلط بوده و نسبت به شیوههای جدید ارتباط فرزندان خود، تهدیدات و آسیبهای ناشی از اینترنت و فضای مجازی آگاهی و شناخت کافی و لازم را داشته باشند تا از انجام بسیاری از جرایم و ارتباطات پنهانی جلوگیری به عمل آید.
*استفاده از آموزههای دینی از جمله امر به معروف و نهی از منکر به عنوان نوعی کنترل اجتماعی توسط هر شخص.
*هنجارسازیهای مثبت و آموزش فرهنگ استفاده از اینترنت و فضای مجازی به فرزندانمان در خانواده.
لازم به ذکر است در زمینه استفاده از فناوریهای نوین برخورد مقابلههای قهری چاره کار نیست و نیاز به فرهنگسازی دارد و نحوه استفاده مناسب و صحیح از فضای مجازی به کاربران در گروههای مختلف سنی آموزش داده شود.
۷۸۶
دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.