پایگاه اطلاع رسانی بانوی بلوچ

۱۴۰۱-۰۴-۱۲

کارگاه آموزشی بهداشت بانوان در شهرستان ایرانشهر برگزار شد

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook

زنان باید در دوران‌های مختلف زندگی به تغذیه و انتخاب‌های غذایی خود توجه نمایند. کمبودهایی مانند کمبود آهن و تراکم پایین استخوانی در زنان شایع هستند و زنان باید بیشتر توجه نمایند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بانوی بلوچ از ایرانشهر  ، به همت کانون فرهنگی بانوی  بلوچ در راستای خدمت گذاری و اطلاع رسانی به جامعه بانوان در تاریخ  ۱۲ تیرماه ۱۴۰۱  کارگاه آموزشی  بهداشت بانوان با موضوع ( الویت های تغذیه ایی زنان کدامند ؟)با کارشناسی سرکار خانم حلما ریگی  در محل دفتر کانون فرهنگی بانوی بلوچ شهرستان ایرانشهر  با حضور جمعی از بانوان اهل تشییع و تسنن  برگزار شد .

خلاصه ای از مطالب ارائه شده در این کارگاه به شرح ذیل می باشد:

نوسانات وزن زنان

غالبا شرایطی چون بارداری، شیردهی و یائسگی باعث تغییر وزن و وضعیت ظاهری بدن می‌شوند.

تغذیه مناسب و برخورد عاقلانه با تغییرات پیش آمده در هر یک از شرایط نقش بسیار مهمی در حفظ وزن بدن خواهند داشت.واکنش‌های مربوط به سوخت‌وساز انسان بعد از سن ۳۰ سالگی بتدریج کاهش می‌یابند.اما با انجام فعالیت‌های منظم ورزشی جهت حفظ توده عضلانی و استفاده از رژیم غذایی غنی از میوه و سبزی، مصرف کربوهیدرات‌هایی که به آهستگی هضم می‌شوند مانند ماکارونی، غذاهای پروتئینی بدون چربی مانند مرغ و ماهی و محصولات لبنی کم چربی می‌توان عواملی را که باعث چاقی می‌شوند محدود کرد و وزن را  حتی با افزایش سن در حد ثابتی حفظ نمود.

کمبود آهن در زنان
کمبود آهن یک مشکل همه گیر در دنیا است. زنان باید ۵۰۰ میلیگرم  ذخیره آهن در بدن داشته باشند، در حالیکه اکثر آنان فقط ۱۵۰ میلی‌گرم ذخیره دارند و یا به کلی فاقد ذخایر آهن هستند.

آهن برای انتقال اکسیژن در خون ضروری است و کمبود آن به آنمی یا کمخونی می‌انجامد.کاهش تمرکز، خستگی، تحریک‌پذیری و از دست دادن مو از عوارض کم خونی هستند.خونریزی شدید و بارداری‌های مکرر و در فواصل کوتاه‌مدت باعث کاهش بیشتر ذخایر آهن می‌شوند.

تراکم پایین استخوانی در زنان
تراکم پایین استخوانی یکی از مشکلات شایع بعد از یائسگی است.در این دوران، با کاهش سطح هورمون استروژن سطح کلسیم استخوان‌ها نیز کاهش می‌یابد.کاهش استحکام استخوانی، زنان را در معرض خطر پوکی‌استخوان و شکستگی استخوان در دوران یائسگی قرار می‌دهد.بنابراین دریافت مقادیر مناسب کلسیم و ویتامین D در تمام دوران‌های  زندگی بسیار ضروری است.رژیم‌های غنی از فرآورده‌های لبنی، سویای غنی شده با کلسیم، کنسرو ماهی با استخوان، حبوبات، کنجد و توفو از غنی‌ترین منابع کلسیم هستند.ویتامین D در تخم‌مرغ، ماهی روغنی مانند شاه ماهی، ماهی خال مخالی و غلات صبحانه غنی شده با ویتامین D وجود دارد و ضمنا مقدار زیادی نیز در زیر پوست توسط نور خورشید ساخته می‌شود.گوشت، ماهی و منابع غنی ویتامین C به جذب آهن کمک می‌کنند. چنانچه چای و قهوه و  مقدار زیاد فرآورده‌های لبنی همزمان با غذاهای غنی از آهن مصرف شوند، جذب آهن کاهش می‌یابد. شرایطی چون بارداری، شیردهی و یائسگی باعث تغییر وزن و وضعیت ظاهری بدن می‌شوند .
حفظ ظاهر در زنان
با مصرف انواع میوه، سبزی و غلات صبحانه سبوسدار، می‌توان بسیاری از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیتونوترینت‌های ضروری برای حفظ سلامت و شادابی پوست، چشم‌ها، لثه‌ها، ناخن‌ها و مو را برای بدن تامین نمود.مچنین مصرف منظم این مواد غذایی از بروز زود هنگام علائم پیری پیشگیری می‌کند.استروژن‌های گیاهی مانند ایزوفلاون‌ها در بدن مانند استروژن انسانی عمل می‌کنند.

مشاهده شده است که سطح ایزوفلاون‌ها در بدن ۶ تا ۸ ساعت بعد از خوردن غذاهای غنی از ایزوفلاون، قبل از آنکه از طریق ادرار دفع شوند، به بیشترین حد خود می‌رسد.بنابراین برای بالا نگه داشتن سطح ایزوفلاون‌ها در بدن باید منابع غذایی آن را بطور منظم مصرف نمود.ایزوفلاون‌ها شبیه استروژن انسانی، استرادیول، عمل می‌کنند.این ترکیبات با اتصال به گیرنده‌های استروژن موجود در سینه، مانع از تکثیر سلول‌ها شده و باعث کاهش خطر سرطان سینه می‌شوند.از طرف دیگر نتایج مطالعات نشان می‌دهند که ایزوفلاون‌ها سطح کلسترول خون را تا ۱۰درصد کاهش می‌دهند، همچنین باعث کاهش خشکی واژن و گر گرفتگی مرتبط با یائسگی می‌شوند.

به تاخیر انداختن سالمندی در زنان
به نظر می‌آید که مواد مغذی آنتی‌اکسیدان مانند ویتامین‌های C، E و بتاکاروتن مانند فیتونوترینت‌های موجود در بسیاری از میوه‌ها، سبزی‌ها و نوشیدنی‌ها مانند چای در به تاخیر انداختن سالمندی موثرند.شواهد بدست آمده نشان می‌دهند که این مواد غذایی به کاهش صدمات بینایی ناشی از بالا رفتن سن، بهبود استحکام کلاژن زیر پوست و کاهش خطر بیماری قلبی کمک می‌کنند، بعضی از این مواد غذایی نیز در کاهش بعضی علائم دوران قاعدگی موثرند.

رژیم غذایی غنی از استروژن‌های گیاهی که در سویا و دانه‌های کتان یافت می‌شود نیز به کاهش گر گرفتگی و خشکی واژن کمک می‌کند.

۷۸۶

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
انتهای پیام/

دیدگاه های ارسال شده توسط شما ، پس از تایید مدیر سایت یا دبیر بخش خبری در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت باشد منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.